Voor 't 1st water in put van doorvoer riool in kruipruimte

Herre

  • #1
Rondom 125 mm gietijzeren afvoer van badkamer (badkamer bad/ wastafels/ toilet afvoeren) gat in buitenmuur groter gemaakt om de gietijzeren afvoer (2 opstekende bochten) te verwijderen. Deze stukken en rest buitenriool (badkamer afvoeren) vernieuwd met PVC buis. Diepte van deze rioolleiding ongeveer 1 meter beneden maaiveldniveau.

Stuk PVC pijp (125 mm) door gat gestoken in kruipruimte (± 45 graden of meer graden). Buiten rondom PVC pijp en gat dicht gemaakt met mortel en laatste gedeelte gestuuced.

In kruipruimte bij ingang afvoerbuis van buiten is een putje (ong. 60 bij 30 cm en 25 cm diep / komvormig gat). Ondiep putje/gat is om te kunnen werken en om ruimte te geven voor de van buiten schuin naar binnen opstekende afvoer buis.
Komvormig gat met dun laagje mortel bekleed. Ook rondom binnen komende PVC mortel gesmeerd.

Nooit eerder water gehad in kruipruimte ! De kruipruimte is een betonnen bak en was altijd kurkdroog !
Het waterniveau in het putje was eergisteren laag en gisteren zeer hoog maar nog niet zo ver dat het tot over de rand kwam en over de betonnen kruipruimte vloer ging.
Verwacht zelf dat dit water komt doordat het grondwater niveau door het vele regenen van de laatste dagen omhoog is gegaan en dat door diens druk en een kleine opening (afdichting rondom de binnenkomende PVC buis?) het water naar binnen komt.
Lekkage via de binnenafvoerbuis kan niet daar de afvoer badkamer nog niet in gebruik is en lekkage vanuit de buis onmogelijk is gezien oplopende buis.

Vraag: zonder weer een meter in de blauwe plakkerige klei te moeten gaan graven om de ingang afvoer badkamer buiten vrij te maken kan ik iets doen van binnenuit (kruipruimte = uitgang afvoer badkamer) om deze lekkage te stoppen?? En wel zodanig dat dit water dan ook niet in de spouwmuur komt ! Ik neem tenslotte aan dat daar 't water ook komt.

Ben zeer benieuwd of iemand in het forum ervaring heeft met zo'n probleem en hoe die dit heeft opgelost.
 

H@ns

  • #2
Kun je misschien een schets of foto maken van de situatie?
 

Herre

  • #3
H@ns, prima zal je voorstel proberen morgenavond te realiseren.
Denk trouwens dat er wel meer mensen met dit probleem zouden kunnen zitten. Zal met toevoeging van foto's het probleem inderdaad wat duidelijker maken.





 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Haal het stuk hout weg en stort het gat dicht met beton, maak met een paar planken een bekisting tot de hoogte van het gat in de fundering en wacht tot er geen water in het gat staat.

Gebruik een mengsel van 1 deel cement, 2 deel zand en 2 deel niet al te grof grind, maak de beton niet al te nat.
Een trilnaald is wat ver gezocht maar aftrillen kan ook met een klopboormachine met een stukje ijzeren staaf erin, deze zet u op de vloer rondom het gat, u kunt zelf wel wel zien wanneer het beton gaat vloeien.
Doe dit op regelmatige afstanden rondom het gat en zet de klopboormachine op het hoogste toerental.

100 % waterdicht krijgt u het misschien niet op deze manier maar het water zal niet in de kruipruimte vloeien.
 

Herre

  • #5
Bedankt voor het plaatsen van de foto's. Het zal mijn vraag/ verhaal van 26 oktober duidelijker maken. Graag hoor ik de ervaringen /adviezen.
 

Fiesiekus

  • #6
U kunt ook aan het beton nog een toeslag toevoegen (Moderator mag ik Pudloo als merknaam noemen??). Met deze toevoeging aan de mortel heb ik een lekkende keldervloer dichtgekregen en ook een vijver aangelegd.

Suc6
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7

Herre

  • #8
Bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu