Doorstroomelement AEG vaatwasser

Dapur

  • #1
Vaatwasser AEG F43060 VI
Na het vullen van water slaat de zekering door. Wat ik niet begrijp is het volgende: na demontage van het doorstroomelement (111577300) heb ik het doorgemeten met een multimeter. Geen kortsluiting maar ook geen weerstand over het element. In een ander bericht gelezen dat je ongeveer 25 ohm. moet meten.

Vind het zonde om een nieuw element te kopen als ik niet zeker weet als deze stuk is.
 

Gerrit

  • #2
Als je totaal geen weerstand meet is het element defekt. Meet eens van de aansluitpunten (een voor een) naar de behuizing. Je mag daar niets meten.
Wacht verder op een van de witgoeddeskundigen.
 

Dapur

  • #3
Wat ik nog steeds niet begrijp is de kortsluiting, ik meet niets ook niet naar de behuizing.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Aardlek naar de buitenmantel van een verwarmingselement hoeft geheel niet meetbaar te zijn met een multimeter, omdat deze de weerstand meet bij een heel kleine spanning (batterijtje in de multimeter). Dit terwijl de eventuele "kortsluiting" (aardlekschakelaar gaat eruit vanaf 30 mA) bij 230 V plaatsvindt.

Het enige instrument waarmee dat wel kan is een isolatietester, meestal alleen beschikbaar bij elektro-installateurs.

Indien echter het element geen weerstand (eigenlijk oneindig hoge weerstand) tussen de aansluitingen meet, is het zonder meer defect.

Je zou kunnen testen of het inderdaad aan het verwarmingselement ligt door de aansluitdraden los te laten, maar wel goed te isoleren. Blijft nu de aardlekschakelaar er in en gaat ie er met aangesloten draden weer uit, dan mag je aannemen dat de aardlek inderdaad uit het element kwam.

Je kunt een en ander meenemen naar een witgoed-onderdelenzaak, kunnen ze het daar nog even nameten, indien ze daar de spullen voor hebben (vaak wel...).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu