Doorhangen breedplaatvloer

John Tubbs

  • #1
Ik bezit een woning die gebouwd is in 1988. De eerste verdieping bestaat uit breedplaatvloer. De lengte van de overspanning is 5 m en 20 cm. Bij toeval heb ik ontdekt dat één van de platen in het midden ongeveer 2 cm doorhangt. De naastliggende platen hebben dit niet of in veel mindere mate. De onderzijde (het plafond van de woonkamer) is afgewerkt met een opgespoten ruw siermateriaal, dat op het diepste punt een soort ruggetje te zien geeft (heel subtiel, alleen bij omhoog gericht kunstlicht zichtbaar). Er geen in het plafond scheuren te zien in de V-vormige overgangen tussen de platen. Bij vervanging van het tapijt aan de bovenzijde, zagen we ter plaatse van het diepste wel wil een scheur in het afwerkbeton.
Wat zou hier aan de hand kunnen zijn en is dit iets om ons zorgen over te maken?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
De plaat + de wapening + de afstortlaag samen vormen 1 geheel. Het kan goed zijn dat de breedplaat voor het storten niet goed ondersteund is, en dus vanaf het begin heeft doorgehangen.

In dat geval zit het al 35 jaar zo.

Een scheur in de bovenzijde kan ook gewoon een krimpscheur zijn. Het doorhangen is esthetisch niet mooi, maar zorgen maken zou ik niet doen.
 

John Tubbs

  • #3
Dank je wel voor de reactie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu