Domina f 24 e combiketel start en stopt om de 10 seconden

Dejan

 • #1
Ik heb een combiketel staan die voortdurend start en stopt, en dit zowel op vraag van warm water als op vraag van cv. Telkens ik de ketel open, werkt hij normaal maar na zekere tijd vervalt hij terug in zijn ziekte.

Gisteren stelde ik vast dat indien ik boven een van die ronde deksels verwijderde de ketel toch wou blijven branden. Ik dacht nu heb ik het gevonden, maar vandaag durfde de ketel weer wat haperachtig doen. ( niet zo erg, maar hij stopte soms toch even zonder reden).

Ik heb de schouw (horizontale muurdoorvoer van 50 cm lang) verwijdert op zoek naar een verstopping, maar niets gevonden. misschien zaten de elementen iets te los? Maar daar ben ik niet zeker van.

Na alles terug gemonteerd te hebben starte de ketel op maar verviel terug in zijn ziekte. Ik heb dan maar terug een dekseltje los gedaan. Kan dit kwaad dat de cv wat lucht aanzuigt vanuit de badkamer? Als tijdelijke oplossing.

Ik heb ook de ventilator eens gedemonteerd maar deze zag er normaal uit. Wat moet ik nu nog doen opdat de cv eindelijk eens normaal werkt.
met dank

Jan
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Addie

  • #2
  Volgens mij is de luchtdrukschakelaar defect of de condensator van de ventilator.
   

  Dejan

  • #3
  Daar had ik ook aan gedacht, maar ik wou dit niet melden in mijn eerder bericht omdat ik het graag van iemand anders wou horen.

  Ik heb deze luchtdrukschakelaar deze middag vervangen en sindsdien geen storing meer gehad, maar hoe lang gaat dit nog duren? Deze ketel geeft al weken storingen.

  De oude luchtdrukschakelaar leek mij intact, als ik er even op zacht op blies, dan hoorde je hem duidelijk kontakt maken.

  Wat de condensator betreft, zo ver heb ik nog niet gedacht, ik dacht, een condensator werkt of hij werkt niet, ik heb trouwens nooit gemerkt dat de fan uitviel.
  Kan je zo een condensator afzonderlijk kopen?

  En dan nog een laatste vraag, kan het kwaad dat eventueel één van de deksels tijdelijk open gelaten wordt om de ketel draaiende te houden?

  Alvast bedankt voor de tip.
   

  Addie

  • #4
  Een foutje van mij, deze serie heeft geen condensator voor de ventilator.
  Het is af te raden om de ketel brandende te houden met een van de luikjes open, want men heeft dan onvoldende controle of er voldoende luchttransport is, waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan.

  In alle gevallen nooit een beveiliging uitschakelen!
   

  Dejan

  • #5
  Alvast bedankt voor de tip, hopelijk is het inderdaad deze pressostaat en is het euvel opgelost.

  Indien de ketel terug in storing valt, meld ik het opnieuw.

  Komt het regelmatig voor dat de luchtdrukschakelaar defect raakt?
   

  Addie

  • #6
  De luchtdrukschakelaar is toch een onderdeel dat bij veel merken ketels een probleen opleverd.
  Er spelen 2 problemen .

  1 Er loopt een relatief kleine stroom over de contacten waardoor ze niet schoonbranden en vervuilen.

  2 Het verlopen van het instelpunt door het verdrogen of vervuilen van het membraan.

  Het hoorbaar schakelen van de schakelaar is geen enkele garantie dat de schakelaar goed werkt, ook het doormeten met een universeelmeter geeft niet altijd uitsluitsel, want het gaat om enkele ohm's die niet goed op de meter zijn af te lezen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu