Agpo domina f124e problemen

Jane-doe-1980

  • #1
Hoi
ik heb een agpo domina f124e hangen.geplaatst in 2006.
ik maak vanaf okt 2014 er pas gebruik van omdat ik de woning toen pas heb gekregen.
in het kort de problemen.

-tapwater niet stabiel.
ik meng tot ik lekkere temp heb om te douchen.maar het water wordt stukken heter (dat ik mn hoofd of rug verbrand) dan ingesteld en lauwer dan ingesteld.heb uitgeprobeert met het lauw water.dat duurde zo lang dat ik dacht dat de ketel uit was gevallen.ook is er waterdruk verschil erbij.(tapwater keer op 45 gezet denk dan hoef ik niet te mengen maar zelfde probleem.heb toen ook het verschil van temp gemeten in 1 tapbeurt met tijdsverschil van nog geen 5 minuten met het opvangen van het water in een glas.met mij hobby tempmeter verschil van 20 graden.ik weet kan een paar graad schelen.1 was ergens in de 30 de ander was ergens inde 50 graden)

-verwarmen
moeizaam op temp komen in de woonkamer.om van 17 graden naar 19 graden te komen doet ie zeker een uur over.hoe lang precies weet ik niet want ben vaak al weg en dan staat de thermostaat op 18 en niet vragend.
bijwarmen doet hij ook niet goed.smiddags (rond 13 uur) kom ik thuis en kan ik zien dat de verwarmingswater op ong 45 staat niet werkend.als ie aanslaat verwarmt ie voor 1 minuut tot rond de 55/60 graden en pompt 15 minuten door.rond 16uur is dit nog ong 30 en ong 50 graden.de radiatoren zijn dan lauw en kan ze gewoon stevig vastpakken voor langer dan 10 minuten.en dan ervaar ik ook kou.
dit gebeurt ook bij 21 graden 20 graden 23 graden.

sinds december komt er een herrie van de ketel af wat niet normaal is.de hele dag erin zitten gaat niet eens want na 3 of 4 uurtjes die herrie te hebben gehoord lig ik met migraine op bed.de herrie komt wanneer hij gas stookt en de tijd na ventileert.ook is de gasvlam niet mooi blauw maar vaak erg orange.
sochtends voor het werk temp hoger zetten is zekerheid voor koppijn en vaak gevolgd door migraine.
snachts als de ketel de temp wil behouden en aan slaat met zoveel herrie word ik er wakker van.verschillende tijden.

ik zelf heb het idee dat het met de gasverbranding en die kast te maken heeft.er zijn in tussen al een hoop dingen vervangen.

ook sinds de herrie zet de ketel zich zelf uit en ff later weer aan.(beveiliging van kortsluiting en doorbranden van moederbord)dit heb ik dus sinds december al zeker 7 x gezien.

ook hoor ik vaak in de keuken een schakelaar omzet geluid en zie dat het gas uit is.(nog niet op temp en radiatoren lauw)

ook vlamstoring is zowat dagelijks als het niet vaker op een dag is.


wat kan het probleem zijn?
de service monteurs zeggen dat de ketel werkt en niet stiller kan.(hij is stiller geweest en een keer zijn ze geweest en zijn lang bezig geweest met de voorkant van het gasverbrandingskast goed terug te zetten en dat ie stiller was.dat geluk duurde maar een dag)
ook als de monteur is geweest en hij werkt weer dan moet ik savonds niet gaan douchen want dan zit ik savonds met koud haar in mn woonkamer (kan dan net zo goed buiten lopen met nat haar, zelfde effect ma minder herrie) en anders de volgende dag.

groetjes
 

Jane-doe-1980

  • #2
Ps monteurs zeggen dat het normaal is dat ie afslaat wanneer ie temp heeft bereikt met verwarmen.en met bij warmen schijnt het normaal te zijn dat ie voor 1 minuut stookt.(lijkt wel of ie alleen aanslaat om vervolgens een kwartier rond te pompen (nu met veel herrie) om daarna weer aan te slaan)ma ergens komt het niet binnen dat het verwarmingswater niet warm wordt.
ook opgevallen is dat de afvoerbuis warmer is dan de toevoerbuis.zelfs als ie gestopt is met pompen.

zit er ook een airco functie op? :lol:
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Vervang
Ontstekings elektrode
Ionisatie elektrode
Cv sensor
Ww sensor
Of de pomp is defect

Onderhoud wil ook wel eens helpen


Als dat het probleem niet oplost ga je al aan de print denken.
Deze kosten 180 euro
 

Jane-doe-1980

  • #4
Hoi bedankt voor de snelle reactie.er is van alles aan vervangen.de pomp
Nog niet.
Zorgt de pomp ook voor de doorstroming van heet water.
De pomp alleen is hoorbaar ma geen herrie.
De herrie kwam eerst alleen bij gasverbranding.nu ventileerd ie mwt veel
Herrie en op n minuut gas n kwartier ventilatie.hij is steeds meer
En langer herrie gaan maken.
 

Jane-doe-1980

  • #5
Nu had ik n ander topic gelezen over de gaskast en de dichtheid.de
Monteur die lang bezig was met de gasvoorkant terug te zetten
Keek de ventilator ook na. (Nieuwe).ik had gezien dat er een rubbere ring om de gasvoorkant zat.die was groter of uitgelubbert dan de voorkant.
Het was niet passend.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Als de pomp niet goed loopt raakt hij zijn warmte niet kwijt dan kan jou problemen veroorzaken.

MAAR LET OP

Steek niet al te veel meer in dit toestel. Ze staan niet als allerbeste te boek.
 

Jane-doe-1980

  • #7
Hoi bedankt voor je antwoord. Ik kan ook bijna niks vinden van deze ketel op
Internet.wat ik vind is de handleiding en negatieve ervaringen.ook kan ik geen
Productie jaar vinden.ook niet via de ketelnummer zelf.
Ook zijn mn radiatoorknoppen behalve in de woonkamer terug gesteld.ik kon ze eerst 2 x zo ver open draaien.mijn keuken sta zo ver open als nu nog kan en daar is t overdag koud.terwijl die als 1ste op de toevoerbuis zit.
Mijn slaapkamer zet ik alleen open met deze kou rond etenstijd om de kou eruit te halen.ma rond 21uur is het niet warmer geworden.
Deed dat ook in mn vorige huis met cv ketel.nooit problemen mee gehad.

Kan ik zelf kijken of de pomp goed werkt? Soms gaat t lampje van cv branden en hoor ik hm van te voren pompen.na ff gasontsteking en dan lampje van de gasverbranding aan.dat lampje van gasverbranding gaat dat eerst uit als de temp bereikt is?
Mij vetwarminswater is door monteur ingesteld op 70graden.ik zie vaak n 70+ temp.is dat gewoon?

Sorry voor de vele vragen ma zit moeilijk met t service bedrijf.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8
Wat is serie nummer van de ketel?
 

Jane-doe-1980

  • #9
0A1F4CHH (0 kan n o zijn.is n nul met schuin streepje dr doorheen.

Bar code 8028693428057

Nog n nummer denk id nr van ketel ook
0626L81118

Ik had al deze nummers gegoogled.en niks gevonden.bar code werkt normaal wel.via spec site kwam alleen uit made in italy.ma dat wist ik al.

Nee snap ik.

Ik hoor savonds zowat altijd n stofzuig geluid.dan staat de ketel al ruim n uur uit.dat geluid komt van de ketel.ik kan t niet beter omschrijven.dat geluid hoor ik sinds ik er slaap.vanaf vorig jaar half okt
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Ketel is van 2006
Week 26

Kan ook de lucht drukschakelaar zijn. Pff das moeilijk beoordelen
 

Jane-doe-1980

  • #11
Zo ook van t weekend gefluit in mn buizen voor lange tijd.daarna voor radiator loopt leeg ofzo (soort boer geluid ma dam n half uur lang) en nu bij
Hoge verwarmingswater temp weer lucht in radiator.deze is half januari nog gelucht en weg gebleven tot na t gefluit.
Bar staat dan rond 1.8

Wat voor temp moet t verwarmingswater hebben om temp te behouden? Ongeveer dan he.kan me niet voorstellen dat t water na pompen de temp van 30/40 graden kamertemp vast houd.bij veel zon is t savonds onder 2 fleece dekens nog koud.

Zo ook vond ik t buiten lekker dan binnen in november nog.savonds! En nu met vorst erg koud snachts.
 

Jane-doe-1980

  • #12
Ah oke.thnx.jij hebt n betere google dan ik hahaha :D

Sorry dak zoveel vraag.ik zit in n moeilijke positie.ketel
Hoort bij t huurhuisje en ben gebonden aan service bedrijf.
Veel onderdelen zijn prefentief vervangen waar t aan zou liggen.heb zowat n nieuwe ketel van binnen.hahaha.ma t probleem oplossen zit er niet in.
Ook is er n loodgieter geweest voor warm water.hij had andere bevindingen dan de cv monteurs.en die zegfen ketel werkt.ook kreeg ik verschillende verklaringen van diverse monteurs.en zelfs elkaar tegen spreken.in t begin zou met n uur de woonkamer redelijk op temp zijn.nu ligt het aan heel veel omstandigheden en hebben ze geen antwoord. Ook niet n ongeveer bij de omstandigheden van die dag.euhhh zij hebben iig t zelfde weer als ik toch?
Maja mss te ingewikkeld ofzo.ik snap ook wel dat het ook met omstandigheden zoals buiten temp te maken heeft.

Ma super thnx voor je antwoorden en mee denken
 

Jane-doe-1980

  • #13
Gister weer monteur geweest.en had gevraagd de radiatorenknoppen weer normaal te stellen.deze zijn afgesteld op zodat ze nu nog ma voor de helft open kunnen.nee dat deden ze niet want zo ging het verwarmingswater beter naar de woonkamer en daarnaast de andere ruimtes hoeven niet zo warm te worden.euhhhh????de ketel werkt toch goed?waarom dan de andere radiatoren minder water toevoer?en daarnaast bepaalt de monteur welke ruimtes goed verwarmd moeten worden?
vond t al stinken en nu nog meer.
probleem is dat ik gebonden ben aan de zogezegde goed werkende ketel en service bedrijf.eigenaar van het pand houdt zich bij de specialisten.en een echte specialist laten komen op mijn kosten dat mag ook niet.
heb nu maar een electrisch kacheltje gekocht want de eigenaar en service bedrijf geven er geen want de ketel werkt.en douchen doe ik voort bij andere.

ik vertrouw de ketel voor geen meter.hij zet zich zelf uit en wat later weer aan.volgens mij is dat geen goed teken.ma monteurs weten niet waar ik het over heb.en jah dat kan als antwoord.
stel dat de ketel wel keer doorbrand wat dan?er zit ook een gastoevoer bij.leuk vuurwerk.en t zal ma snachts gebeuren.naja dan hebben ze een zeurende klant minder.of overdag als ik niet thuis ben.mn honden zitten er nog wel.

ik weet niet goed hoe ik dit op kan lossen.
de ketel is niet goed!alleen de specialisten kunnen het probleem niet vinden en oplossen dus is het er niet ofzo.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #14
Verhuurder in gebreke stellen als het echt niet wil op deze
manier....is een optie. :roll:
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #15
Dan laat je de specialisten. De agpo fabriek inschakelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu