DIY voorfilter regenwaterput -- jullie mening?

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #21
Ndesch schreef:
? Misschien is er een verschil tussen Vlaams en Nederlands maar een riool geraakt nooit vol of heel de stad heeft een probleem.
Nooit vol is een utopie er kan altijd ergen een blokkade in het riool zitten. Het water van je dak moet gewoon vrij van het dak of vlak boven de grond kunnen lozen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ndesch

  • #22
  Jullie hadden gelijk -- het water filteren op het dak is een slecht idee. Door die rij cokes blijft het water (tijdelijk) op het dak staan, terwijl het langzaam wordt gefilterd (denk: principe van een dam). Sedert vorig weekend weet ik waarom dit niet is aangeraden; als het vriest, en daarna stevig regent, dan staat het dak blank tot aan de randen, en lekt het water binnen eens het begint te dooien. Met natte steunbalken als gevolg ..

  Een betonnen filterput kost, met transport, iets meer dan €400, en het debiet kan men mij niet zeggen. Dan denk ik een PE regenton te kopen, te vullen met cokes, and met klokboor twee gaten te maken met dia 110mm voor overloop en doorvoer regenwater. Enige tips van ervaringsdeskundigen?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #23
  Op het dak van onze gezamenlijke schuur ligt grind.
  Er was 10 geleden ongeveer dezelfde discussie.
  Op de foto zie je twee kopjes met water en van de kopjes is regenwater. Zo van het dak.

  Regenwater.JPG
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  5
  6

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu