Regenwaterput in huis, in muur - ultraplatte?

Ndesch

 • #1
Ik wil een regenwaterput van 3.000L steken, maar dat blijkt erg, erg moeilijk te zijn. Er is geen toegang tot de tuin, behalve door het huis. Dat wil zeggen dat wij betrekkelijk dure kleine PE putten moet kopen, die door deurgaten kunnen en we kunnen heffen, en moeten verbinden. En dat ik 3ton aarde manueel moet uitgraven, plus de kosten moet dragen voor deze aarde te laten ophalen/stabilisé te laten leveren.

Aan onze garage, waar ook de pomp/filters/volledige set-up staat, is er een extensie aanegbouwd. Ik zou de linkermuur (vrije ruimte: 200x493cm) kunnen gebruiken om een ultraplatte put tegen te zetten met een mangat aan de voorkant (niet bovenkant). Isoleert deze muur dan ook gelijk. Wat wiskunde, met wat marge boven en onder, zegt dat ik aan 35cm dikte voldoende heb voor 3000L .. maar ik kan geen deftige put vinden.

Deze regenwatertank is de beste die ik vond; zo drie naast elkaar verbinden volgens het principe van de communicerende vaten. Het is een optie, maar deze is met 59cm dik bijna dubbel de dikte bij een optimale benutting van de muur.

Heeft iemand een creatief idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #2
  Ik zou dit idee laten varen. water weegt 1 kg per liter, dat betekent dat er heel veel kracht komt te staan op de wanden van de platte dunne tank die je zoekt. Dat is niet eenvoudig te realiseren. daarnaast moet je vloerconstructie het ook nog kunnen dragen.

  Beter een hijskraan laten komen om een put over je huis heen te hijsen.
   

  Ndesch

  • #3
  Da's een goed punt. De vloer moet inderdaad 3ton kunnen dragen ..
   

  Willem52

  • #4
  Als oplossing zou ik kiezen voor plastic regenbakken (redelijk goedkoop)zoals je die in weilanden ziet staan. Deze kun je zelf met pvc-buis aan elkaar verbinden.
  Als je in een aantal big bags van tevoren 3 m3 grond ontgraaft kan de kraan die de regenbakken over je huis tilt deze als retourvracht meenemen.

  Regenton.JPG
   
  • Like
  Waarderingen: Ndesch

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #5
  Graaf eerst het gat, en doe het uitgekomen zand in bigbags.

  Laat vervolgens een paar uur een telekraan komen die de volle zakken zand over de woning tilt, en de lege tank over de woning in het gat plaatst.
   
  • Like
  Waarderingen: Ndesch

  Ndesch

  • #6
  Bedankt voor de reacties. Klinkt inderdaad als een goede oplossing. Ik kan niet onmiddellijk prijzen vinden. Enig idee van aantal uren en prijs per uur, om drie keer over en weer te gaan over het plat dak van een garage (pakweg drie meter hoog), vooraleer ik begin rond te bellen?
   

  Ndesch

  • #7
  Even gebeld naar de autoriteit op het gebied van regenwaterputten, die ook IBC containers verkoopt. Als je ze in de grond steekt, en ze zijn leeg, dan klappen ze dicht door externe druk van de aarde. Ze raden aan met betonplex te werken, en deze te verankeren, maar hebben er dan nog maar weinig vertrouwen in .. Enige ervaring?
   

  Edwinnn

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Zo iets zou je kunnen doen. Maar de tank zou ook nog kunnen gaan drijven wanneer je een hoge grondwaterstand hebt. Let ook daar op.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Misschien kan je deze kant op.
   

  RikkertZ

  • #10
  Ik heb ook 2 IBC's in de tuin ingegraven. Ze zijn inderdaad te zwak om aan te vullen. Wat ik gedaan heb is vrij simpel: Ik heb het gat 20cm ruimer uitgraven. Een flink gedeelte hiervan was zand, dat is het geluk van wonen in Zwolle! Ik heb bij de Boels een cementmolen voor een halve dag gehuurd en 8 schep zand en 1 schep cement gemengd en hiermee aangevuld. Ook de over de bovenkant 20cm.
  Het zand is vochtig genoeg voor hydratatie.
  Kostte 12 zakken cement. Dat is een stuk goedkoper dan betonplex. Dat spul is niet meer te betalen tegenwoordig.
  Ohja, je moet ze wel vullen met water voor het aanvullen natuurlijk.
  Succes
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #11
  Ndesch schreef:
  Ik kan niet onmiddellijk prijzen vinden. Enig idee van aantal uren en prijs per uur, om drie keer over en weer te gaan over het plat dak van een garage (pakweg drie meter hoog), vooraleer ik begin rond te bellen?
  Ik zou gewoon 2 regionale bedrijven bellen. Vaak heeft men op de bouwwerf een kraan vaak vroeg op de dag nodig, en hebben ze 's middag nog wel wat "leegloop" uren. Kijk of je daar een prijsvoordeel uit kunt halen.
   

  Willem52

  • #12
  Denk dat je aan- en afvoerkosten meer bedragen dan de werkelijke kraanuren.
  Dus als er bij toeval een kraan in de buurt staat of door de straat rijdt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu