DIY Hot tub

Gijs888

  • #1
Ik ben van plan om een hot tub te maken voor in de achtertuin. Ik zou graag willen dat het niet al te veel geld kost. Dus wil hem maken van een 1000L IBC tank die ik hier al heb liggen. Als kachel wil ik een olie vat gebruiken die ik voor een 10tje kan halen. IK wil die spiraal methode gebruiken alleen om koper te gebuiken vind ik te veel geld. Zou ik dan staal kunnen gebruiken of gaat dat teveel roesten, en welke diameter en dikte kan ik het beste gebruiken verwarm je hem het beste met of zonder pomp?
 

Gijs888

  • #2
Of kan ik beter een cv buis gebruiken
 

Marcn88

  • #3
De spiraal zal echt van koper of rvs moeten zijn of je moet in een roestbad willen zitten voor de circulatie een pomp gebruiken maar houd rekening met de uitstroomopening dat als de spanning wegvalt dat hier stoom uitkomt
idealiter zorg je ervoor dat de verwarmingsspiraal onder het water niveau zit warm water stijgt automatisch op waardoor er dus bij verwarming vanzelf circulatie op gang komt
 

Manouk88

  • #4
Hi Gijs,
Heb je de hottub inmiddels al klaar? Ik ben erg benieuwd of het je inmiddels al gelukt is. Wij willen bijna precies hetzelfde gaan doen, alleen lopen we met ons krappe budget een beetje vast op de pomp. Wat voor pomp gebruik jij? Ivm de aansluitingen willen we het niet te moeilijk maken dus we overwegen om toch maar een echte hottub pomp aan te schaffen die je in de kuip kunt hangen.
Dan hebben we minder kans op lekken en zijn we er wel zeker van dat het water goed schoon wordt, alleen die prijs hè?! :oops: Heb je misschien ook foto's van jouw project?
Groetjes, Manouk
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Link naar commerciële site verwijderd, zie de forumregels.
 

Lieuwe89

  • #6


nou Gijs wij hadden het zelfde idee! ik heb hier en daar wat ideeën gejat en mijn sausje overeen gemikt en zie hier.
volgens een product specificatie van een vergelijkbare kachel moet ik 10 graden per uur kunnen gaan verwarmen.. ik ben benieuwd. ik verwacht nog een ibc slang adapter en dan kan ik gaan testen. ik heb bij mijn kachel eerst zelf koper buizen willen buigen.. door ze met zand te vullen en om het vat te buigen. dit bleek echter te grote spiralen te maken. daarom ben ik geswitched naar, door de hornbach gemaakte spiralen. deze zijn van rood, zacht, koper.

https://www.hornbach.nl/shop/Zachte-koperen-buis-15-mm-lengte-5-m/4143826/artikel.html

tips van mijn kant:
- koop een vat en ibc dat schoon is! ik had er een met een vettige substantie aan de binnenkant en dat was een nachtmerrie om schoon te maken.
- je kan koper zelf buigen.. maar je koopt 5meter voor 30€.. scheelt je een hoop werk.
- zoals ik al eerder vertelde, koop een schoon ibc container en olie vat :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu