Display combi-ovenSiemens Topline HB79051

Insomniac_NL

  • #1
Na jarenlang trouwe dienst te hebben geleverd is het display (boven de grote ronde knoppen)van onze siemens topline combi oven weggevallen


ik heb de reeds te vervangen onderdelen ook al op internet aangetroffen, maar vraag me af of deze snel ( lees gemakkelijk) te vervangen zijn.
Dit zijn de te vervangen onderdelen.





Met vriendelijke groeten,
Marcel
 

Storingsmonteur

  • #2
Alles is te vervangen. Ik doe het binnen een half uur. De vraag is hoe handig ben jij?
 

Insomniac_NL

  • #3
Heel handig.....

heb hem al eens stukje naar voren gehaald en de frontplaat bovenop en aan de zijkant losgeschroefd.
maar om eea goed te kunnen beoordelen zal ik hem van boven de ijskast weg moeten halen, hij staat op ooghoogte.

zit dit gewoon op de achterzijde van de frontplaat? Ik bedoel als ik hem boven de ijskast weghaal en op de tafel plaats kom ik er dan gewoon bij?
Of moet ik de gehele frontplaat uit elkaar halen?

Met vriendelijke groeten,
Marcel
 

Storingsmonteur

  • #4
Normaal haal ik alleen de bovenplaat van de oven af. vervolgens een trapje of opstapje erbij en je kunt ze via de bovenzijde vervangen.
Begin met de cassette voor de temperatuur. Deze is het makkelijkst en dan weet je hoe het in elkaar zit. Trek eerst beide knoppen naar voren van de as af. De cassette zit achter een metalen frame. Dit metalen frame zit boven tegen het frontpaneel vast met 1 schroefje. Haal het geheel nu naar boven. De kunststof frontdeel kun je losklikken van het metaal. Haal de stekker voor de verlichting los van de cassette. De cassette zelf zit met 2 schroefjes vast. Let op de positie van het tandwiel tegen de cassette. Zorg ervoor dat het filmbandje in de 0 positie staat voordat je deze vastschroeft. (streepje op bandje) en het tandwiel in de juiste stand. vervolgens alles weer monteren.
De ovenkeuze schakelaar is moeilijker los te krijgen omdat de schakelaar zelf in de weg zit. Maar met wat voorzichtig trekwerk aan de schakelaar is het wel te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu