Siemens vaatwasser display doet niks meer?

Zwartepanter

 • #1
Het gaat om een Siemens vaatwasser SN636X00IE/28 type SD6P1S. Die gaf de foutmelding E15, dus eerst maar alles onderaan opgekuist zoals gebruikelijk. Daarna wil ik de machine opzetten ma
IMG_20220822_130051.jpg
ar geen display, geen gebrom, niks, nada :cry:... Wel moet ik zeggen dat er bij het demonteren van de deur 2 connectors zijn losgeraakt. Die heb ik geprobeerd terug te steken, wellicht een keertje verkeerd met de stroom erop nadien geprobeerd. Nu steken ze juist maar is er één plekje over (aan het bakje rechts onder op de foto) om een connector in steken. Ik weet niet of er hier een connector moet zitten?

Alle draden van de deur naar de printplaat zijn uitgemeten op kabelbreuk. De print zelf ziet er nieuw uit.

Als ik de stroom erop zet en meet op de 2 gele draden van de startknop krijg ik wel geen voltage te zien. Raar?

Wie kan er ons verderhelpen? Alvast bedankt.
IMG_20220822_140523.jpg
IMG_20220822_140515.jpg
IMG_20220822_130139.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Zwartepanter

  • #2
  Ik krijg 12,4V op de startknop. Da's dus ook goed. Tja, ik weet het ff niet meer...
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Wat er aan de hand is? Dat is in dit geval erg moeilijk van afstand te bepalen.

  Want hoe zou iemand anders dan jij moeten weten wat er fout is gegaan bij het terugzetten van de stekkers?
  En dat dan ook nog terwijl er spanning op de machine stond. Dat alleen al is in de meeste gevallen dodelijk voor elektronica (zelfs al steek je de juiste connector op de juiste plaats terug), want dan komen er vreemde spanningen op onderdelen te staan die daar helemaal niet tegen kunnen. Het wordt een volkomen onvoorspelbare situatie indien je zoiets doet!

  De oorspronkelijke fout was water in de bodem van de machine, dat had waarschijnlijk vrij eenvoudig opgelost kunnen worden. Maar door je foutieve handelen heb je zeer waarschijnlijk enige onderdelen van de vermogensmodule om zeep geholpen, meest voorkomend is wat betreft de centrale controller (processor). Die is heel gevoelig voor dit soort fouten en zó kapot!

  Mijn vermoeden is dat in elk geval de vermogensmodule (Bestelnummer 12016302, prijs bij Siemens 136 Euro) defect zal zijn, maar het is niet zeker of de bedieningsmodule (Bestelnummer 11036777, prijs bij Siemens 100 Euro) niet ook een knauw heeft gehad.

  Zonde van een apparaat dat nog geen 5 jaar oud is!
   

  Zwartepanter

  • #4
  Dank voor je reactie. Daar ik niet zeker was welke van de 2 connectors waar moesten heb ik steeds eerst de spanning eraf gehaald en dan de connectors erop gezet om te kijken of hij het deed. Dat dat niet goed is weet ik wel maar ik probeer te graag.
   

  Zwartepanter

  • #5
  Omdat ik niet zomaar de onderste plaat kon verwijderen, heb ik het deurpaneel eraf gehaald en daar liep het dus ff fout zodat die 2 connectors loshingen. Stom wel...
   

  Sleutelmeneer

  • #6
  We hebben dit zelfde al vaker meegemaakt hier. Lang verhaal kort. Schema opvragen bij bsh en alles nalopen. Vorige keer ook alle schemas uitvergroot en gedaan en die mensen deden ook maar wat. Dus die kan je opzoeken door het topic op te zoeken en daar heb je wellicht wat aan. Miss zit je stekkertje van de zeepbak niet aan de print boven of zoiets dergelijks. Opzich met die laagspanning gaat er (meestal) weinig mis met de vermogensmodule. Bedieningsmodule daarintegen kan niet veel hebben. Maar ff zoeken op siemens kabeltjes of zoiets en je vind het miss wel. Is denk ik half jaartje terug ofzo dat ik daar alles heb uitgetekend en uitgelegd.
   

  Zwartepanter

  • #7
  Dank voor uw reactie. Ik zoek het uit.
   

  Zwartepanter

  • #8
  Zo, uiteindelijk een nieuwe vermogensmodule en bedieningsmodule geplaatst en nog steeds alles dood. Goh... Ik heb ook al gezocht 'kabeltjes' enz... hier maar niks gevonden :cry::cry::cry:.
   

  Zwartepanter

  • #9
  Ok, ff op je naam geklikt en de onderwerpen doorlopen. Betreffende topic gevonden en nagelezen. Connector aan zeepbakje stak niet in en verkeerd geplaatst. Alles werkt opnieuw. Bedankt! Nu even de oude vermogensmodule terugplaatsen en kijken of die dus niet gewoon nog werkt...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu