SL65T371 display dood maar begint wel met programma

JBnl

  • #1
Goedendag,

Helaas geeft onze vaatwasser weer problemen, als ik de deur los doe en ik druk de power knop aan begint hij meteen met pompen en het programma maar er verschijnt geen display.
Druk ik de powerknop uit en hou dan de 2 knoppen vast van reset gaat hij aan en heb ik display, maar zodra ik hem wel uitzet en weer dan dan begint hij weer met het programma maar geen display en kan ook geen andere programma kiezen.
Zou dit iets met de kabelboom kunnen zijn in de deur ? Heel soms krijg ik hem wel weer aan de gang maar dan de volgende dag weer niet.
Of wordt het tijd voor een nieuwe ? Heel soms heb ik ook dat hij het complete programma wel afmaakt maar de machine is koud, ik heb al wel alle relais vorig jaar al door gesoldeerd.
Mogelijk misschien toch ergens een kabelbreuk bij de deur of toch tijd voor een nieuwe aangezien hij al 15 jaar oud is.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lijkt erop dat de deurschakelaar (af en toe) vastzit op de stand 'dicht'. Bij volledig geïntegreerde vaatwassers wordt het display namelijk uitgeschakeld als de deur dicht is en start het programma direct, zodra je de deur dicht doet.

Je hebt niet het complete E-Nummer aangegeven, maar hier vind je explosietekeningen voor het E-Nummer SL65T371EU/05 . De deurschakelaar is daarin het met 0112 aangegeven onderdeel, dat deel uitmaakt van onderdeel 0111.

Indien de schakelaar zelf eventueel defect zou zijn, kun je die waarschijnlijk vervangen door een (veel goedkopere) universele microswitch. Kwestie van vergelijken met de originele switch.
 

JBnl

  • #3
Bedankt dat is een goeie niet aangedacht, de schakelaar is een D45X, dus daar kan ik wel iets voor vinden.
Bedankt voor de tip.
 

JBnl

  • #4
Nou het is niet de deur schakelaar, deze door gemeten met de multimeter en hij schakelt prima zowel in open als dicht stand. Dus het moet iets anders zijn.
 

JBnl

  • #5
Probleem opgelost, het was de vlotter die weer helemaal dicht zat. Weer helemaal schoon gemaakt en bodem droog gemaakt en hij draait weer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu