Vaatwasser display werkt wel, programma start niet én de deur sluit niet meer.

GirlxK

  • #1
Hallo,

Ik heb afgelopen september een huis gekocht, met wat leek een hele mooie keuken. Alles blijkt houtje touwtje in elkaar gezet door een kleuter geloof ik…

Dus nu is ook de volledig ingebouwde vaatwasser aan de beurt. Sinds we er achter kwamen dat we muizen hadden, hebben we de plaat voor de onderkant van de keuken weggehaald om schoon te kunnen maken. De plaat zat ondersteboven gemonteerd, waardoor hij dus eigenlijk niet paste. De vaatwasser is waarschijnlijk tijdens dit proces een stukje gezakt want ik moest de deur van de vaatwasser opeens een beetje optillen omdat hij anders niet dicht klikte. Maar de keer erna deed het arme ding Niks meer. Display werkte wel, kon alles gewoon instellen zoals altijd alleen startte het programma niet.

Door alle frustratie begon mijn lieve, maar niet hele technische man meteen met boormachines en stanley mesjes te zwaaien, hij zou dit wel even oplossen. Maar nog voor ik met mijn ogen kon knipperen kon de vaatwasser deur helemaal niet meer dicht en werkt het programma ook nog steeds niet..

Gek genoeg zaten er in de zijkant van de vaatwasser ook wat losse schroeven…?

Ik reinig de vaatwasser netjes iedere maand te zei eerder vereist.

mijn vraag:
Heeft het zin om de vaatwasser te laten repareren of kan ik beter een nieuwe aanschaffen?

Alvast heel erg bedankt.
 

DaKo

  • #2
Tja, beetje lastig te zeggen zo. Er zit een beveiliging in het deurslot. De vaatwasser kan alleen aan als deze goed gesloten is. Als de deur nieut goed meer sluit, zou ik het daarin zoeken. Of de deur moet weer zo gepriegeld worden dat ie wel weer sluit, of door het gepriegel is de sluiting beschadigd waardoor dat vervangen moet worden. Of het de moeite loont om te repareren is natuurlijk afhankelijk van hoe oud de vaatwasser al is, en hoe duur een reparatie...
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Dit is eigenlijk nooit een dure reparatie. 9/10 zit of het palletje van het deurslot omgeklikt of er is sprake van een montage fout. Waarschijnlijk het laatste. Begin eens met de manden eruit te halen. Sluit hij nu wel ? Dan zit daar iets in de weg. Alle losse schroeven sowieso helemaal aandraaien of verwijderen. Deze kunnen ook de deur belemmeren.

Vervolgens als hij nog niet sluit haal je het deurpaneel eraf. Sluit hij nu wel ? Dan zat daar iets fout. De vaatwasser kan ook in zn geheel te ver naar achteren staan waardoor het paneel ergens tegen aankomt en dus niet KAN sluiten. Palletje deursluiting kun je wel omklikken met een haakje o.i.d als deze inderdaad verkeerd staat. Bij bsh maken ze namelijk gebruik van een mechanische pal en een reed contact voor de bevestiging met een magneetje. Dus je moet zeker weten dat dit in orde is. Graag even volledige typenr vermelden en het merk. Dan kunnen we je beter helpen.

Een witgoedmonteur heeft dit wrs echter binnen de korste keren opgelost want zoals gezegd 9/10 zit er gewoon iets in de weg.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu