Vaatwasser Indisit aan/uit lampje knippert en geeft code 1 in de display

Flee01

  • #1
Na het aansluiten op de stroom geeft mijn vaatwasser meteen een knipperend aan/uit lampje en code 1 in de display er naast. Tevens hoor ik water / de pomp lopen vermoed ik, als ik de deur open.
Als ik de aan/uit knop lang indruk, is hij een paar seconden na het loslaten uit en gaat dan weer knipperen.

Weet iemand wat deze code betekent? Type is DIFP 48T9 AL EU.

Hij heeft een jaar in de verpakking gestaan. Ik heb hem nu eerst solo getest en alles werkte goed voor 2 vaatwasbeurten. Daarna heb ik hem weer losgekoppeld en een splitter op de kraan en afvoer gezet en in combinatie met de wasmachine opnieuw ingebouwd. Waarna hij de foutmelding gaf. Wel wat water gemorst omdat de kraan splitter eerst niet goed afdichtte. Ik wil weten wat de code betekent voordat ik alles weer ga uitbouwen.

Alvast bedankt voor het advies.

Gr Fabian
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Ik vermoed water op bodemplaat vaatwasser.
 
  • Like
Waarderingen: Flee01

Flee01

  • #3
Bedankt voor het antwoord. Dus geen water aanvoer of afvoer omdat deze 10 cm hoger zit, graag een korte instructie hoe en wat te doen. Ik wil niet te veel loshalen.

Alvast bedankt.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Volgens mij moet je de indesit helemaal uitbouwen en achterover leggen om de bodemplaat eronder uit te halen. Dan zonder bodemplaat laten draaien en zijplaten eraf. En dan kijken of er ergens iets drupt. Tenzij hij helemaal niet lek is dan moet je verder zoeken. Afvoerpomp geblokkeerd ?

Als hij meteen gaat pompen bij aanzetten en niet stopt ook al schakel je hem uit is het bijna zeker lekkage en vlotterschakelaar ingeschakelt dus.
 

Flee01

  • #5
Bedankt voor de uitleg. Ik zal nog eerst even testen met een losse afvoerslang in een emmer, en daarna overgaan op de bodemplaat controleren, demonteren en droogmaken.
 

Flee01

  • #6
Ik heb gisteren ook nog even met het servicenummer gebeld. Deze storingsmelding duidt op een algemene storing, dus verder geen aanwijzing. De indisit heeft 2 jaar garantie, maar ik heb het bonnetje niet meer (stond fors afgeprijsd bij een bouwmarkt te koop en bonnetje is uit mijn portemonnee verdwenen). Herstel buiten garantie kost bij hun 179,= euro all-in voor deze machine. Dus toch maar even zelf aan de slag.

Met bovenstaand advies, vermoed ik dat er vrijwel zeker water op de bodemplaat zal liggen omdat de kraan erboven even een straal water heeft staan spuiten en het apparaat verder nieuw is en 2x probleemloos heeft gedraaid.
Ik ga hem morgen uitbouwen. En dan achterover op zijn rug leggen om de bodemplaat te demonteren.
Ik vraag me af of bij deze actie het water op de bodemplaat dat naar achter er uit loopt dan geen elektronische onderdelen kan beschadigen. Maar we zullen zien misschien kan ik toch tussendoor deppen of hem eerst in een hoekje voorzichtig scheef houden. Wordt vervolgd.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Je moet natuurlijk de spanning eraf halen en alles wat eventueel nat wordt droogmaken en droogföhnen op een lauwe stand.
 
  • Like
Waarderingen: Flee01

Flee01

  • #8
Bedankt voor de toevoeging. Spanning eraf is logisch, maar kan in "het heetst van de strijd" als onervaren klusser wel eens vergeten worden. Droogföhnen op de lauwe stand ga ik doen en zat er over te denken om hem een nachtje te laten staan met ventilatorkacheltje van afstand erop gericht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Een kopie van het bankafschrift is wettelijk voldoende om voor de garantie in aanmerking te komen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #10
Gaat niet lukken jan. Er moet namelijk gespecificeerd worden dat je ook een vaatwasser van fabrikant zn merk en model hebt. Dat kun je aan een betaling bij de bouwmarkt niet afleiden. Dus fabrikant zal hier nooit in mee gaan.
 

Flee01

  • #11
Allen bedankt voor de hulp: Hij doet het weer.
1) ik heb met mijn bankafschrift via de klantenservice van de Hornbach een digitale kopie van de bon gekregen. Kreeg via de mail te horen dat dit max 2 weken kon duren maar had hem binnen 1 week.
2) Ik had geen tijd ( en zin) om hem meteen helemaal uit te bouwen en omdat ik niet veel water had gemorst en de oorzaak waarschijnlijk water op de bodemplaat was, heb ik een weekje gewacht zodat ie kon drogen. Na een week dus ingestoken en hij knipperde niet meer. Een test vaat gedaan en werkt nu perfect . Een geluk bij een ongeluk.
Nogmaals mijn dank voor de adviezen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu