Dimmer, buisventilator en rook :)

Reaper

  • #1
Nou, ik heb het niet zo handig gedaan. Badkamer aangelegd met spotjes en een buisventilator. Nu lijkt het ons wel mooi als we de verlichting kunnen dimmen in de badkamer. Wat gebeurt er als de dimmer naar beneden wordt gedraaid? Ventilator gaat langzamer draaien en de dimmer roken. Als de dimmer op volle kracht staat, is er niks aan de hand.

Na wat uitzoekwerk blijkt een dimmer met een buisventilator geen goede combinatie te zijn. Ik heb geen mogelijkheid/zin om de boel weer open te breken, dus wil iets bedenken dat met de huidige draden en dimmer te regelen is. Ik kan wel heel eenvoudig een extra 230 volt draad naar de buisventilator brengen, zodat de stroom niet meer via de schakeldraad hoeft te komen. Iemand hier tips?

Wellicht een nieuwe buisventilator die de stroom apart pakt van het signaal?
Of een soort componentje ertussen met schakeldraad/fasedraad dat wanneer stroom op de schakeldraad komt het componentje 230volt doorgeeft naar de buisventilator?
Iets anders geniaals?

We willen wel heel graag dimmen ;) Alle tips zijn welkom!
 

ABCDE

  • #3
Het is in de mode deze week :denk:

Gewoon permanent afzuigen met MV box met vochtsensor. Buisventilator verpatsen. Veel stiller en veel meer afzuigvolume.
 

Reaper

  • #4
Ben uiteindelijk voor de optie gegaan met een aanlegthermostaat. was in 10 minuutjes geregeld. Werkt eigenlijk best wel goed, alleen het duurt wel ff voor de leiding zo ver is afgekoeld dat ie weer stopt met afzuigen. Ben nog wat aan het experimenteren met de juiste temperatuur om hem op in te te stellen dus :)
 

ABCDE

  • #5
Dat is juist goed
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu