Dimlampen gaan bij inschakelen op laagste vermogen aan

Jaag

  • #1
Allen,

Aangezien ik qua elektriciteit (en de rest wat met klussen te maken heeft) nog net het verschil zie tussen een verlengsnoer en een afzuigkap, ben ik hier uitgekomen voor de hulpvraag.

Vergeef mij de onwetendheid, hopelijk kunnen jullie experts helpen.

Wij hebben een tijdje ons huis verhuurd en sinds wij terug zijn, is er iets met een groot aantal van onze dimmers door het huis gebeurd.

Als volgt: Deze dimmers (zie bijgevoegd) gaan aan door op het onderste gedeelte van de schakelaar te drukken en uit door het bovenste gedeelte in te drukken en vast te houden. Het licht gaat feller door de bovenkant in te drukken, minder fel door door de onderste kant in te drukken en vast te houden. Als je de lampen uit doet en later weer aan, gaat hij in principe aan op de laatste ingestelde stand.

So far so good.

Echter, nu is het zo dat dit niet meer het geval is. Het lijkt als of de 'instellingen' van de meeste lampen door het huis (een aantal uitgezonderd) veranderd zijn. Deze lampen gaan standaard aan op de minst felle stand. Nogal irritant, want nu moet je elke keer de stand instellen als je de lamp aan doet.

Heeft een van jullie een idee hoe dit is aan te passen? Het lijkt mij dat dit nogal simpel zou moeten zijn, maar ik heb geen idee.

Dank!

 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Meestal werkt dat als volgt:

Zet de lamp op de gewenste start sterkte
Houd boven en onder tegelijk ingedrukt tot de lamp kort knippert
Dan slaat de dimmer deze stand op.
 

Jaag

  • #3
Super, het werkt. Held!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Held? Das iets teveel eer... Ik houd het liever op ervaringsdeskundige :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu