Dikwandige stalen cv-leiding

Huttekearl

  • #1
Aankomende zomer wil ik woonkamer vloer isoleren tussen de balken aangezien ons huis uit de jaren 60 is zijn de cv leidingen van dikwandig gelaste staal helaas is de kruipruimte zo ondiep dat je er niet onderdoor kunt nu zit ik eraan te denken om alle leidingen onder de vloer te vervangen door Uponor leidingen.
Nu vraag ik me af of dit verstandig is heb hier iets gelezen dat je het kwalitatief beter kunt laten zitten? Een volgende vraag is hoe kun je zien of de leidingen nog goed zijn? Het betreft een mooie droge kruipruimte. Een andere vraag is? Er is een nieuwe ketel geplaatst in de keuken de aan en afvoer is 22 mm een meter verder gaat het over op 28 mm cv buis en in de woonkamer 2meter verder gaat het over op duims stalen buis met aftakking naar 3 kwart en naar de radiatoren half duims lijkt me ook een beetje rommelig van klein naar groot?
Een heel verhaal en hoop hier wat goede tips te kunnen krijgen bij voorbaat dank voor de reacties alvast. Ps de vloer dicht storten en van vloerverwarming te voorzien zie ik vanaf.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Die dikwandige leidingen hebben al bewezen dat ze probleemloos 50 jaar mee kunnen. Dat moet met moderne systemen nog blijken. Als je geen roest of slechte plekken ziet, zou ik de stalen leidingen laten zitten.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dunwandig ook nog even.
In 1973 werd mij ontraden om als doe het zelver de CV in dunwandige buis te maken.
Ik meld me als er binnen 2 jaar gaten in de buizen vallen.
Maak van die 50 voor dikwandig maar 100.
 

Huttekearl

  • #4
Ok de zichtbare leidingen die van beneden naar boven zijn gelegd zien er ,weliswaar geschilderd er prima uit dus dan hoop ik dat dan ook onder de woonkamer vloer zo is. Ben aan het rekenen geweest maar bij alles vernieuwen kom je toch nog even aan het schrikken.
 

Huttekearl

  • #5
Maar het verloop van de dikte van de leidingen zoals omschreven maakt dat nog veel uit? Moet zeggen niet dat ik er wat van merk tijdens het verwarmen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu