Dikte warmwaterleiding

Ici

 • #1
goede dag,

Ik heb sinds kort een nieuwe combiketel gehangen. De oude Nef.. (cw3) had een boiler en 12mm ww aansluiting en was qua comfort een prima ketel. Nu heb ik een rem... ketel (cw4) zonder boiler maar vanuit deze ketel is de ww aansluiting 15mm, de leidingen in de muur zijn nog steeds 12 mm en heb bij deze ketel minder warm water en de druk lijkt minder. Zou dit door het verloop van 12 naar 15 mm komen? Moet tegenwoordig de ww leiding weer 15mm zijn ipv 12mm?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Een boiler heeft intern praktisch geen weerstand voor warm water. Bij een CV ketel gaat het water door een warmtewisselaar die wel wat weerstand heeft. Bovendien hebben veel CV ketels een stromingsbegrenzing in het warmwater circuit om ervoor te zorgen dat het water niet te snel stroomt en de eindtemperatuur van 60 graden bereikt kan worden. Netto levert een boiler daarom vaak meer liters per minuut dan een CV ketel kan.

  Qua CW waarde is daarom een boiler meestal beter dan een CV ketel. Voordeel van een CV ketel is dan weer dat die continu kan leveren terwijl een boiler na verloop van tijd leeg is.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Wat voor type nefit had je hiervoor?
   

  Ici

  • #4
  Nefit ecomline 22kw
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #5
  juist dan had je dus een CW6 toestel, met een beduidende hoeveelheid meer warm water omdat je oude toestel op de normale waterleiding druk opereerde. En zoals hierboven is gezegd een boiler nagenoeg geen weerstand heeft.
  Had je hetzelfde comfort willen hebben kwam je uit op een CW6 toestel de Calenta 40c of 40l, een klein stapje terug was geweest een CW5 toestel.

  Denk een foutje qua voorlichting? van de verkopende partij!

  Kunnie
  Een indirecte boiler leeg trekken zou ik heel knap vinden, is deze onder de temp word er nog een gegarandeerde temperatuur opgegeven. Bij een elektra boiler op direct gestookte boiler geef ik je gelijk niet bij een indirect gestookte boiler.
   

  W.verheijen

  • #6
  P = QV x CW x Delta-T
  22= x 4.185 x (60-10) = 50
  QV = 6.3 l/min van 60gr

  P= nominaal vermogen.

  dus een cw3 toestel
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #7
  Bijna een jaar na dato zal die ketel er vast al wel hangen :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu