Dikte dubbel glas

Pappa

  • #1
Ik ben van plan zelf thuis dubbel glas te gaan plaatsen in nieuw te maken ramen en kozijnen. Weet iemand hoe dik standaard dubbel glas exact is?
 

Fiesiekus

  • #2
Bijv. 4 - 15 - 5 mm. Maar ook andere dikten zijn mogelijk; het beste informeer je bij een glashandel wat ze aanbevelen. Want misschien zetten ze in ramen een dunnere dan in kozijnen.
 

Kloek77

  • #3
Als u toch nieuwe kozijnen plaatst dan past u deze aan aan de ideale ruitdikte.
Bij HR++ glas is de spouw dacht ik idealiter 15 mm, de dikte van het glas binnen en buiten hangt af van de grootte van de ruit, en of er evt. gelaagd glas binnen en/of buiten moet zitten.

Helaas geen eenduidig antwoord dus.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
De standaard glaspakketten voor kunststofkozijnen zijn 24 mm dik, zoals ook in het voorbeeld van Fiesiekus. Die maat is daardoor het gemakkelijkst te krijgen. Voor geld wil men uiteraard elke maat maken.
 

Kloek77

  • #5
Om de glasdikte te bepalen spelen vele faktoren mee. Om een beetje een idee te geven wat kunt gebruiken kunt u de volgende richtlijn gebruiken. Dikste ruit is de buitenruit. 5 mm dikte tot ongeveer 2,0 m2, 6mm tot 3,0 m2 zo loopt de dikte op.
Het is sowieso maatwerk, en het wordt maar weinig duurder door b.v. iets dikker glas te kiezen.
 

Azijnpisser

  • #6
Maar standaard kan je ervan uitgaan dat 24mm wordt gebruikt. Veel accessoires (ventilatieroosters etc) zijn ook in 24mm het best verkrijgbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu