Deurtje keukencaroussel stellen

Madfred

  • #1
Deurtje van caroussel is gaan hangen (zie foto)

Busje (rode cirkel) is losgeraakt. Nu is daar blijkbaar op gerekend, want bij blauwe kruis zat een loos reservebusje.

Vraag 1: Busje vervangen of weer vast proberen te drukken?

Vraag 2: Hoe het busje te vervangen? plaat van deurtje losschroeven?

Alle advies welkom

Betref Format keuken van ca. 3 jr oud.

 

Keukenman

  • #2
Het beste is om er een nieuw busje in te zetten. Je kunt inderdaad het busje van het blauwe kruisje daarvoor gebruiken.

Draai de carrousel tot je de achterkant van het deurtje ziet. Til het deurtje iets omhoog en nu kun je met een lange schroevendraaier bij de schroeven. Is een beetje lastig, maar het lukt wel. Doe eerst de onderkant en dan de bovenkant.

Verwijder voorzichtig de deur. Nu kun je heel eenvoudig de bestiging loshalen uit de houder. Vergeet niet om de borgkap los te halen. Ook onder zit er een borgkap en een sleepsysteem. Kijk goed wat je uit elkaar haalt.

Verander de busjes en controleer of de bevestigingen nog allemaal goed zitten. Monteer alles weer in omgekeerde volgorde.

Let op, het heeft een reden gehad dat de bus eruit is geschoten! Meestal heeft er een pan ofzo vastgezeten. Probeer een carrousel altijd gelijk te beladen zonder dat de pannen of iets anders de wanden raken bij het ronddraaien.

Indien je de keuken hebt laten plaatsen door het keukenbedrijf komen zij het ook voor je doen. Meestal heb je 5 jaar garantie op de keuken. Zij komen dan en lopen meestal gelijk de hele keuken even na. (ik wel althans)

succes
 

Keukenman

  • #3
Nog vergeten te zeggen: de met een witte pijl aangegeven schroeven zijn om het front te stellen. Deze zitten zowel op de boven als onderbevestiging.



 

Madfred

  • #4
Beste Keukenman,
bedankt voor de instructies.
Kastdeurtje verwijderen was geen probleem, maar de volgende stap wel.
Ik zie niet hoe ik de borging los moet maken :?
De hele boel gewoon uit elkaar schroeven?

graag weer een tip
 

Keukenman

  • #5
Gewoon met een tang eraf wrikken. (voorzichtig) Zit echt goed vast. Als je het weer in elkaar hebt zitten krijg je hem er toch weer makkelijk op.
 

Madfred

  • #6
Bedoel je de bolle kop aan de onderkant van de pen die in het busje valt?

(op de foto heb ik alles gesloopt, overbodig dus...)
 

Keukenman

  • #7
Inderdaad. die bolle kant. zie pijl. Dan in het witte deel de achterste schroef terugdraaien en dan het plaatje in de opening leggen. Dan de achterste schroef weer vastdraaien. Indien dit niet goed lukt kun je de deksel van het witte deel tijdelijk verwijderen. (4 schroefjes) Dan zie je ook meteen duidelijk hoe het mechanisme werkt.

 

Madfred

  • #8
Dit zou inderdaad gewoon een serviceklusje zijn voor mijn keukenleverancier, ware het niet dat de relatie met deze beste man ietwat gebrouilleerd is....
Deze zaak kan ik niet aanraden, maar we noemen geen namen natuurlijk.
 

Madfred

  • #9
Deurtjes hangen weer redelijk netjes, moet nog even met het stellen experimenteren, ik hou nog een iets te grote kier in de hoek over naar m'n zin, maar verder alles ok

thx

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu