Deursponning schuurdeur op loodslab?

System7

  • #1
Hallo,

De sponningen van mijn schuurdeur staan koud op een stuk steen/beton, en aan het hout is te zien dat dat al veel vocht en dus houtrot heeft opgeleverd.

Is het mogelijk en heeft het zin om een stuk lood hiertussen te stoppen? Ik dacht zelf aan het met een zaag iets vergroten van de kier tussen sponning en steen, en daar een reep daklood tussen te proppen en deze verder over de steen te vouwen. Of is dit zinloos of moet het anders?

Dank alvast!


 

Tiho

  • #2
Nieuw kozijn?

volgens mij is dit al een keer zo gemaakt omdat de onderstukken inclusief je onderdorpel verrot waren.

Zitten de stenen ook niet los?

Je zou de liggende stenen ook nog kunnen vervangen door beton te storten ( gewoon lichtgewicht dus zonder verstevigingen )
 

System7

  • #3
Ja, in elk geval aan één kant zit de steen los. En dit is inderdaad niet het originele kozijn dat er in 1966 in is gezet, maar hoe lang deze er nu in zit weet ik niet (heb het huis vorig jaar gekocht).

Het hout is niet in geweldige staat maar volgens mij overleeft het nog wel een jaartje of wat als ik iets aan het optrekkende vocht doe. Heeft het zin om stukken lood ertussen te proppen?
 

@juwel120

  • #4
Een kant en klare dorpel met een stel neuten, en even een stukje van de stijlen afzagen, kopse kanten goed in de verf/menie zetten, dorpel plaatsen en
kozijn en deur even mooi verven en het kan weer jaren mee....
 

Techno tim

  • #5
ALs je lood er tussen weet te krijgen is dit natuurlijk voor het optrekkend vocht beter echter op het lood wordt het ook weer vochtig en je onderkant van je kozijnstijl daar zit wenigt of geen verf meer.
Wat je beter kan doen is onderkant kozijnstijl inzagen(dus je krijgt een naad tussen steen en hout) onderkant goed in de verf zetten laten door drogen en de naad rondom afkitten met lijmkit /multie silkit
 

System7

  • #6
Ik ga kozijn en deur hoe dan ook in de menie zetten (de kwetsbare delen) en dan verven, maar ik wil voorkomen dat e.e.a. verder gaat rotten. De dorpel vervangen zal niet gaan aangezien dit gemetselde bakstenen zijn en uithakken zie ik niet zo zitten. Dus misschien is de beste optie nog het inzagen, menieën en later kitten. Dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu