Deurkozijn op tegels, of tegels rondom deurkozijn?

Da-ism

  • #1
Ik heb een halletje van 150 bij 260 cm waarin ik een WC in ga maken. Daarvoor maak halverwege de ruimte een cellenbeton wand met daarin een deur. Ik heb een mooie grote tegel die ik in beide ruimtes wil hebben. Nou lijkt het mij een stuk makkelijker om eerst heel de ruimte/vloer te betegelen en dan de wand en deur te plaatsen. Het kozijn en cellenbeton zal ik dan met hoekankers en slagpluggen op de tegel bevestigen. Op die manier loopt de tegel strak door. Of moet ik toch eerst de wand plaatsen en dan de vloer betegelen en wat meer moeite doen om de tegel mooi door te laten lopen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Hier zijn geen regels voor, het is maar net wat je zelf mooi vind. In de meeste huizen zit er een dorpel tussen het toilet en de hal. Ik vind dat zelf ook het mooist. De dorpel loopt bij voorkeur onder het kozijn door. Of de tegelvoeg optisch doorloopt mag je helemaal zelf bepalen.

Ter inspiratie:
1.jpg

2.jpg

Note to self: nog een plint plaatsen :mrgreen:
 

Da-ism

  • #3
Bedankt voor je reactie en duidelijke foto's. Fijn dat er geen regels voor zijn en dat in jou geval het kozijn ook op de dorpel staat. Een bijkomend voordeel van zo'n dorpel, die net een stukje hoger ligt, is natuurlijk dat de deur aan de onderkant mooi strak kan aansluiten maar met opendraaien wel ruim boven de vloer zweeft. Stof tot nadenken...thanx, ik bakkelij nog ff verder...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Onder de toiletdeur moet sowieso 15mm ruimte blijven voor ventilatie(toevoer). Succes met de klus!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu