Deurdrager oid. installeren

Rob25

  • #1
Wij hebben in ons nieuwe huis 2 zware houten openslaande garagedeuren. Als je een deur opdoet en de wind staat er net vol op kun je hem bijna niet houden.
Het is de bedoeling dat op termijn de auto naar binnen gaat en ook daarom moet er iets aan de deur, dranger of wat dan ook. In elk geval om te voorkomen dat ze kapot waaien en ze moeten ook open kunnen blijven staan als we de auto de garage in en uitrijden.
We hebben echter geen idee wat voor bedrijf we daar nu eigenlijk het beste voor in kunnen schakelen.
Zijn er tips?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Een stormketting voor de opvang van de klap, poort vastzetten met een deurvanger.
Automatiseren kan bijvoorbeeld met een hekopener.
 

Rob25

  • #3
Dat zou idd ook kunnen, bedankt. Alleen is het de vraag wat voor stormketting, het zijn behoorlijk zware deuren, niet alleen te tillen, en als dan vol de wind erop staat.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Er zijn er voor een deurgewicht vanaf 40 of 60 tot 500 kg.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Inderdaad de deur voorzien van een ketting met een veer om hem af te remmen voor het geval je de deur toch uit de hand waait.


Verder kun je op de deur schuiven aanbrengen of haken
voor schuiven zijn er de staartgrendel of de grondpen

staartgrendel


grondpen.

maar je kunt ook kiezen voor een deurvastzetter


of een windhaak

de windhaak is verreweg het goedkoopst maar deze zal wel goed vastgezet moeten worden want het zal niet de 1e keer zijn dat door een windvlaag de complete schroef uit het hout getrokken wordt en de deur alsnog dichtklapt.
 

Rob25

  • #6
Maar een stormketting met een veer gaat dat wel samen met een een deurvanger? Is dan het effect van die veer niet weg want je moet de deur dan toch vast kunnen zetten aan de deurvanger?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #7
Bij de meeste wel alleen minder met de deur vastzetter, die zet je vast op de grond en dat is dan ook meteen het eindpunt.

Voor de rest is het een kwestie van afstellen wanneer de veer zijn werk moet doen om de snelheid uit de deur te halen en op welk punt je de deur vast wilt zetten.

dus elke methode heeft zijn voor en nadelen.
met de vastzetter heb je dus altijd zo'n ding op het oprit staan.
met de windhaak loop je het risico dat deze met een harde windvlaag uit de deur vliegt maar die zal het minst in de weg zitten.
Met de staartgrendel en de grondpen zal je eens in de zoveel tijd het gaatje weer los moeten maken waar de pin in moet vallen en de afstand tussen de deur en de vloer mag niet te groot zijn (met de grondpen kun je dat zelf instellen)
voordeel van deze laatste 2 is wel weer dat je ook een gaatje in de vloer kunt maken als de deur dicht zit voor extra veiligheid zodat de deur van buiten niet open te breken is.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Deurdrager demonteren/reviseren

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu