Nog steeds tocht na installeren tochtstrip

Dash

  • #1
Hoihoi,

Ik woon niet zo lang in mijn nieuwe huis, dus is iets dat ik nu pas op merk nu de winter echt aankomt. De achterdeur tocht heel erg, nu wilde ik dus zelf tochtstrips installeren maar kwam ik erachter dat deze er al zaten. Het zijn echte tochstrips (niet de soort die je van een rol afhaalt), dus erafhalen kan niet zomaar. Is er iets dat ik kan doen om nog verdere toch te stoppen? Ik voeg later nog wel foto's toe, ben nu niet in staat om deze te maken :).

Toevoeging: De tocht is een stuk minder als ik het slot erop draai. De deur heeft 2 sloten, een boven en een in het midden.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dan zal je deur krom zijn. Ik neem aan dat je geen nieuwe woning hebt, maar in een bestaande woning bent gaan wonen...

We wachten verder wel op de foto's...
 

Dash

  • #3
Ja klopt, heb zelf de strips ook niet geplaatst, dit is door de vorige bewoners gedaan. Daarom zou dat niet heel gek zijn, omdat ik geen idee heb hoe ze alles hebben gedaan..

Ik zal straks na werk foto's maken van de deur en de tochtstrips.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
geef dan ook even wat meer info, als die strips er al 30 jaar opzitten en onder de verf zitten is het wel klaar met die strips.
 

Han3

  • #5
Kit aanbrengen over/op de gehele deurpost, daarover plasticzak plakken, dan de deur dicht doen en paar dagen drogen, als de deur daarna vastgekit zit heb je het plastic niet goed aangebracht, ;-)))), plastic zo lang mogelijk laten zitten zodat de kit kan uitharden en niet meer plakt, of als je het netjes doet, gewoon laten zitten. Wellicht de eerste keer niet teveel kit erop, en een keer voorzichtig herhalen. Met een kaars kun je zien waar de meeste tocht langs komt. suc6.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #6
Dan zit je dus een paar dagen met een open achterdeur, en ik heb zo het idee dat er nog wel wat elegantere opties zijn om eerst uit te proberen.
 

Dash

  • #7
Hmm, ik vermoed dat deze tochtstrips er niet zo lang opzitten. 5 a 8 jaar maar dit kan ik niet met alle zekerheid zeggen. Er is inderdaad verf overheen gegaan, maar dit zit vooral op het ijzeren gedeelte, niet de tochstrip zelf.

Hoe werkt het kit idee? Kit je dan over de tochtstrip? ik kan me er niet zo goed iets bij voorstellen, sorry haha.
 

Dash

  • #8
Ja, ik denk het ook. Ik probeer daarom uit te vinden waarom het precies tocht. Als de deur krom is dan kan ik vanuit daar veel beter verder een oplossing zoeken. De tochstrip zelf kan namelijk ook niet voldoende meer zijn.
 

Han3

  • #9
Eerst oude rommel verwijderen, kit aanbrengen, plastic eroverheen afdekken en de deur dichtdoen (dus geen open deuren), door plastic erover plakt de kit niet aan de deur, ik heb zo een motorruimte van een schip geïsoleerd, alle luiken behandeld, scheelde 200%. Volgens mij is dit helzelfde idee als een dikke tochtstrip, maar als je deur krom is, is de dichting op bepaalde plekken niet voldoende, met een paar tubes kit, plastic , en het is overal dicht. ;-))
 

Han3

  • #10
En wel afplakband gebruiken waar je geen kit wilt hebben op je deurpost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu