Deur vaatwasser Zanussi sluit niet goed

Dekkerma

  • #1
Sinds kort sluit de deur van mijn (inbouw) vaatwasser (Zanussi ZTM6814) niet goed meer. Het apparaat is nu 7 jaar oud. Ik heb op dit forum veel gelezen over dit probleem.


De symptomen zijn als volgt:
  • De deur springt na het sluiten weer vanzelf open (dit gebeurt ook als de vaatwasser niet in werking is)
  • Tijdens een wasbeurt springt hij meestal een keer open (na het aandrukken van de deur wordt het programma alsnog afgerond)
  • De deur gaat nog steeds soepel open en dicht (geen weerstand)
  • De deur maakt bij het openen en sluiten geen gekke geluiden
  • Ik heb geen harde klap in het toestel gehoord
In mijn geval lijkt het probleem niet te maken te hebben met de scharnieren en/of veren. Mijn inschatting is dat het te maken heeft met de deurvergrendeling/beugel aan de bovenkant van de deur. Klinkt dit logisch?

Stel dat dit inderdaad het geval is. Kan het zijn dat de beugel aan de bovenkant van de vaatwasser mogelijk verschoven en/of verbogen is? Of kan het zijn dat het slot in de deur versleten of kapot is? N.B. Als ik in het slot van de deur kijk zie ik een wit plastic blokje, maar ik kan niet beoordelen of hier iets mis mee is.

Wie kan mij op weg helpen om dit probleem (wellicht zelf) te verhelpen? Het bezoek van een monteur is waarschijnlijk niet de moeite waard vanwege de leeftijd van de machine...
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het genoemde topic geldt voor vaatwassers van een geheel andere fabriek en daarom volgens mij niet of nauwelijks van toepassing op een Zanussi vaatwasser.

Graag t.b.v. de witgoed-specialisten nog de productnummers vermelden, waaronder de PNC-code. 11 cijfers totaal.
 

Henny

  • #3
Als de deur bij het sluiten, met name als deze bijna in het slot valt, geen extra weerstand geeft, dan zal de vergrendeling van het slot niet goed meer werken.
Onderdeelnummer van dit slot is: 50272150009
 

Dekkerma

  • #4
Hier voor de volledigheid nog de aanvullende productgegevens:

- Type: 911N83-1F
- Prod. nr: 911841505
- Ser. nr: 82800156

Nog bedankt voor het onderdeel nr voor het slot. Het is mij nog niet gelukt dit onderdeel in een online shop te vinden. Iemand enig idee waar ik dit onderdeel online kan kopen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je kunt even informeren bij een onderdelen winkel, die kunnen zo n onderdeel voor je bestellen indien niet op voorraad.

Zie Onderdelen voor (witgoed) reparaties

Online: online shops hebben lang niet altijd alle onderdeelnummers van alle apparaten op de site staan. Wil je het persé bij een online shop bestellen, zul je ook daar eerst (bijv. via email) even moeten informeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu