Bosch Silence Plus vaatwasser deur slaat hard toe

Allan193

  • #1
Na de aankoop woning is er een Bosch Silence plus vaatwasser in de keuken waarbij de twee deurveren losgemaakt waren door vorige eigenaars.
we hebben deze opnieuw aangesloten en daarna vervangen door nieuwe veren, maar we begrijpen waarom de vorige eigenaars deze loskoppelden, namelijk de veren zijn veel te sterk, de deur kan niet open blijven staan en als je ze lost, slaat ze met zeer harde klap toe.
aangezien er maar één manier is om de veren aan te sluiten zien we niet wat de oplossing is ?
kan je de iets aanpassen ?
alvast bedankt voor respons
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Is dit een inbouw of een vrijstaand model?
Past er een extra deur voor?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
normaal kan je die veren afstellen maar als dat niet lukt kan je ook de deur verzwaren
 
  • Like
Waarderingen: Allan193

Allan193

  • #4
Het is een inbouwtoestel
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
Ik zou eens googlen op de typenummers of je uberhaupt de juiste veren hebt. Vaak zie je dan wel onderdelen staan, dan kun je zien of ze qua uiterlijk al overeen komen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6
Ze zullen de verkeerde te zware veren erin hebben gezet. Of foutieve montage waardoor ze te ver naar achteren zitten. Normaal gesproken is dit gewoon prima. Of de touwtjes waren geknapt en die hebben ze korter aan elkaar gemaakt o.i.d hoe dan ook verborgen gebrek en dat mag niet in nederland. Ik zou dus gewoon monteur inschakelen en de kosten op de verkopers verhalen. Die hebben het tenslotte defect aangeleverd.

Andere oplossing is zelf repareren met orginele onderdelen. Volledig E nr is vereist om je te voorzien van de juiste onderdelen. Fotos van wat er nu in zit en hoe dit eruit ziet zijn ook welkom aangezien er voor bosch veel verschillende veren en montagemogelijkheden op de markt zijn.

Hier valt niks aan te stellen bij bosch. Dat is zelfs bij bijna geen een vaatwasser het geval op enkele na.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
bij mij bosch kan ik de trekkracht van de veren aanpassen met een stelschroef T20 die aan de onderzijde bij de deur bereikbaar zijn.
lijkt me ook logische omdat het gewicht van de deur daarin een belangrijke parameter is

zoek de installatie handleiding bij bosch op de site je het wel het type nodig
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #8
Dat is meer uitzondering dan regel. Vele zijn niet instelbaar dat kan ook niet aangezien er geen mechaniek voor ingebouwd is.
 

Repair-man

  • #9
Er zijn verschillende deurverensets te koop met verschillende belastingwaardes voor de decordeur (Gewicht), dus afhankelijk van het gewicht van de decordeur wordt de verenset bepaald. De standaard verenset is gemaakt voor 2,5 - 8,5 KG gewicht van de decordeur. Ik ga er dus vanuit als er geen veersyteem defect is (Links of rechts) dat het gewicht van de decordeur zeer laag is. Net zoals de vorige spreker al zegt, een foto van de situatie en decordeur (ook het gemeten gewicht) en de montage van de huidige set veren zijn welkom.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu