Deur vaatwasser springt automatisch open

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn vaatwasser (Whirlpool Adg 937) Heeft kuren: tijdens het programma springt de deur automatisch open en stopt dus. met een stoel ervoor blijft ie aan de praat, maar dat kan natuurklijk niet de bedoeling zijn. Weet iemand een oplossing??
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Als er aan deze klacht eerst een harde klap in het toestel of het geluid van een veer die oprekt aan vooraf is gegaan zijn de geleidestrips en de banden waar de veren en scharnieren mee verbonden zijn afgebroken. En mogelijk zelfs de scharnieren en de bevestigingspunten hiervan krom. Deze zijn links en rechts identiek en dienen te gelijk vervangen te worden.

Verwijder beide zijpanelen en de restanten van de defecte onderdelen. (stukken wit kunststof en een strook verenstaal van 1cm breed en ongeveer 25 cm lang).

Druk de deur dicht. Als deze nu nog naar buiten komt zijn ook de scharnieren defect.

Tot zover is alles los te koop en te vervangen.

Maar:
Als de deur een paar keer goed open is geklapt verbuigen de steunpunten van de scharnieren aan de machine. Deze zijn niet te vervangen of los te halen maar slechts met een tang weer enigszins in hun oude model te krijgen.

Wat gebeurt er: Als de deur open klapt en de scharnieren krom staan komt de deur te laag te hangen en wordt door de scharnierhaken die tegen de afdekplaat aan lopen opengedrukt.

Voordat u dit allemaal zelf wilt gaan repararen moet u zich afvragen:
Kan ik dit, wil ik dit en wat kost mij dit?

Is het toestel jonger dan 5 jaar dan hanteerd Whirlpool=Bauknecht een coulance regeling mits u de koopbon nog heeft.

Gaat u het zelf doen:
Het materiaal kost u ongeveer 110 Euro, een hoop tijd en ellende en waarschijnlijk is het rubberwerk van deze automaat ook niet al te best (pompen, dichtingen, slangen). Verder is het opnieuw rechtbuigen van de steunpunten een drama. Voor het vervangen van de scharnieren moet ook de gehele deur gedemonteerd worden.


Is het toestel ouder dan 5 jaar: Leuk gedaan al die jaren maar geen tijd en geld meer in investeren. :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu