Deur in gipswand zonder grond boren + isolatievraag

BeginnerTam

 • #1
Hallo,

Ik ben als leek nieuw op een forum...
Graag willen we 2 gipswanden plaatsen; één om een glazen wand af te dekken (moeilijk te verwijderen vanwege enorm raamkozijn in dragende muur) en om gelijk extra isolatie te verkrijgen, de andere wand zal als scheidingswand fungeren. Hierin zouden we graag een deur bevestigen. Probleem is dat de gehele ruimte vloerverwarming heeft en we het risico niet willen nemen deze te beschadigen. In de vloer boren vinden we daarom geen optie. Ander probleem is dat er een open grindvloer overheen is gelegd/verlijmd. Verwijdering ervan geeft eveneens risico voor de vloerverwarming en is vrij prijzig. Mijn vragen:
- Is een gipswand stevig genoeg als we de onderkant aan de vloer vastlijmen? En is het nodig om de vloer of misschien enkel dat deel eerst te egaliseren?
- Als we een schuifdeur erin monteren maken, volstaat een deurgelijder die enkel aan de gipswand is gemonteerd, terwijl de onderkant van deze gipswand enkel is vastgelijmd aan een grindvloer?
- Of is een normaal deurkozijn met twee openslaande deuren in dat geval een betere optie?
Plafondbevestiging met schroeven zal overigens geen probleem zijn.

Tenslotte:
- Een derde gipswand/voorzetwand willen we graag achteraf 'vullen' met isolatiemateriaal. Voornamelijk voor isolatie voor geluid via lucht. Nu is cellulose toch best prijzig. Is ander materiaal aan te raden? Achter deze wand bevinden zich wel een aantal radiator buizen die nog in gebruik zijn.

Bedankt alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Ligt er fijn grind op de vloer of kiezel?
   

  BeginnerTam

  • #3
  Ik zou zeggen dat het iets er tussenin is. De steentjes zijn 2-3mmm
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Dat is een siergrindvloer.
  Als het grind goed vast zit kun je daar op lijmen.
  Gebruik een high tack kit.
   

  BeginnerTam

  • #5
  Bedankt! En is het dan zonder egaliseren mogelijk om er een groot deurkozijn (voor dubbele deuren) of hangdeur met muurgeleider te bevestigen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu