Losse gipswand na zagen deel van deze wand voor een deur

Bekir1

  • #1
Ik zit nu met het volgende....

ik had een lange wand, met daarin een deur. Gemaakt van Ytong blokken/gipsblokken.
Aluminium Kozijn en een standaard deur.

Echter heb ik in de gedeelte vanaf vaste muur tot aan de kozijn een tweede deur ruimte eruit gezaagd. Nu zit de muur vanaf deze ruimte tot aan te kozijn te rammelen, zit niet stevig naar mijn idee...

Enige idee hoe ik dit het beste kan repareren?
 

Bekir1

  • #2


Eindelijk gelukt:

Zoals te zien heb ik een deurruimte eruit gezaagd. Nu zit het wand dus vanaf de deurkozijn rechts niet meer stevig, hij rammelt etc... kan ik dit nog goed vast krijgen? tips zijn welkom...
 

BeeTeeWee

  • #3
Probeer eens te kijken waar het probleem zit en hoe ernstig dat is. Is dat muurdeel soms tijdens het zaagwerk losgekomen van de vloer of het plafond? Dat soort muurtjes zijn toch nooit dragend.

Ik zie dat er ook nog weer een muur haaks tegenaan komt. Door die nieuwe muur met het bestaande deel te verbinden breng je ook alweer veel meer stevigheid in het geheel.

Daarnaast zou ik de hele muur met een redelijke laag blokkenlijm (F&F) aansmeren. Stukadoren moet je toch, en F&F is zowel een afwerkpleister als een lijm.
 

Bekir1

  • #4
Nee het is niet losgekomen, echter ergens halverwege zit er een scheur in de lijm bij de aanlsuiting van de blokken. Ik denk dat het daardoor een beetje komt maar onder en boven zit ie naar mijn iedee nog gewoon vast.

Klopt, de haakse muur heb ik ook per rij geankerd aan deze wand voor stevigheid.

dat met lijm (F&f)is een goed idee, kan ik dat ook gewoon met de blokkenlijm die ik voor de haakse muur gebruik doen of moet ik daarvoor iets anders hebben?
 

BeeTeeWee

  • #5
Ik denk dat het hetzelfde spul is, maar kijk maar even op de zak. Daar staat vast wel op of je er alleen mee kunt lijmen of dat je het ook als (dun-)pleister kunt gebruiken, als afwerking dus.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
F&F is zowel een lijm, als een afwerk produkt.
Dus je kunt er gipsblokken mee lijmen, en afwerken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu