Detailschets dubbel balkondeur

KlusDirk

  • #1
Naar ons balkon hebben we een dubbel deur. Op dit moment zit er tussen de deuren een deurnaald met enkel slot. Verder boven en onder in de actieve deur twee losse draaisluitingen. Ik wil dit alles vervangen door een meerpuntssluiting. Nu is een deurnaald met meerpuntssluiting met een handige bediening van de passieve deur (dus niet van die schuifjes boven en onder) heel duur (€ 700).
Ik ga dus op de passieve deur een balkespagnolet zetten en in de actieve deur een meerpuntssluiting. Omdat de deurnaald er af gaat moet ik dus zelf tochtstrippen, afdeklatjes over de naad e.d. gaan aanbrengen. Om wat ideeën op te doen zoek ik detailtekeningen als voorbeeld. Op internet vind ik eigenlijk niet wat ik zoek. Kunnen jullie helpen ?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een espagnoletsluiting is leuk voor binnendeuren, maar niet invraakwerend genoeg voor buitendeuren. De sluiting van de actieve deur is afhankelijk van de sluiting van de passieve deur. Onderschat de waarde van een degelijke sluiting op de passieve deur dus niet.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Je hebt balk-espagnoletten (opliggend), en inbouw-espangoletten (ingefreesd). Maten zijn altijd afhankelijk van je (bestaande) deurhoogte. En een groot aantal zijn zeker ook geschikt voor buitendeuren, getest en wel voor binnen en buitendraaiende deuren.

Prijzen die je noemt zijn waarschijnlijk voor zowel de espagnolet als de meerpuntssluiting, incl BTW.

Aan de andere kant: Goed hang- en sluitwerk is niet goedkoop, maar geeft wel zekerheid. Laatst zelf nog de schilden op de deuren vervangen voor een anti-kerntrek uitvoering. Bij 3 deuren gaat dat best wel hard...
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Goed hang- en sluitwerk kost je + / - € 600 + inclusief montage per deur. Alles daaronder is (als je kijkt naar goede inbraakwerendheid) niet toereikend. En dat gaat best heel erg hard.

Daarbij komt nog eens dat 1 deur maximaal beveiligen qua hang- en sluitwerk zinloos is als het raampje er naast zo open te maken is. Bij een beetje huis met een paar deuren en ramen heb je het zo al over vele duizenden euro's.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Als je echt veel waardevolle spullen in huis hebt, wordt er niet ingebroken maar wordt je vanzelf wel een keer overvallen.

Goed hang- en sluitwerk houdt de gelegenheidsinbreker wel tegen. Als je ziet met wat voor gemak je een deur of raam opent met oudere sloten en scharnieren...

Bij ons nieuwste scharnier brak de schroevendraaier van de keurmeester toen hij zijn volle gewicht erin gooide. Test geslaagd. :mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu