Designradiator wordt niet goed warm

Marc-sch

 • #1
Ik heb sinds ongeveer een jaar in onze nieuwe badkamer een designradiator. Deze wordt onderaan wel warm, maar bovenaan al snel niet meer. Bijgevoegd een IR foto waarop het ook goed te zien is.
Radiator is volledig ontlucht (er komt water uit het ventiel) en knop en voetventiel staan volledig open. Heb ik iets verkeerd aangesloten?

FLIR_20230125_062402_238.jpg 20230125_183312.jpg 20230125_183326.jpg 20230125_183333.jpg 20230125_183336.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Of het debiet wat door de radiator stroomt is te wei ig waardoor het de korste weg kiest.
  Mogelijk een stromingsbuis in de aanvoer monteren, daarmee dwing je het warme water eerst naar boven.

  Vr Gr
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #3
  Kloppen de aansluitingen ook volgens de handleiding?
   

  Marc-sch

  • #4
  Zie onder de oude situatie. Het rechtse pijpje liep door de radiator heen naar de thermostaatknop. De linkse sloot onderop aan op de radiator. Deze leidingen heb ik verlengd (niet gekruisd) naar een muuraansluiting. Op de rechtse zit nu de thermostaat, op de linkse het voetventiel. De radiator zelf leek geen verschil tussen links en rechts te hebben en een stijgbuis was alleen nodig bij bovenaansluiting en niet bij onderaansluiting volgens de leverancier.

  Ik merkte net wel dat het voetventiel volledig open stond, terwijl dit de dichtstzijnde radiator is bij de cv die nu aan staat. Ik heb het voetventiel iets verder dichtgedraaid, wellicht bouwt hij nu meer druk op en komt het water wel tot boven. Even afwachten dus.

  20230125_194704.jpg
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #5
  Je hebt geen stroming in je radiator zowel de aanvoer als de retour is koud.
  Als je stroming hebt moet de infra rood camera rechts duidelijk te zien zijn dat er warmte in komt de aanvoer moet rood zijn.
  Is in jou geval niet, geen stroming geen warmte, vermoed alleen doorwarming

  Op de 2de foto zie ik een voetventiel heb sterk het vermoeden dat dit dicht staat, openzetten met schroevendraaier of inbus sleutel.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu