Designradiator plaatsen - soort muurplaat

Walter1974

  • #1
Momenteel ben ik bezig met de badkamer. Hierin komt ook een nieuwe radiator. Omdat ik de leiding in de muur wil wegwerken heb ik sleuven gefreest. De radiatorkraan is er een van een haakse uitvoering.

Weet iemand of er in de handel een soort muurplaat (90 graden)bestaat waarop ik aan de ene kant de flexibele leiding kan aansluiten en de andere kant de kraan van de radiator ?

Alvast bedankt.
 

Xr8

  • #2
Muurplaten zijn altijd 90 graden, als je er een neemt flexibel naar 1/2" dan zou je daar dmv een dubbele nippel een kraan op aan kunnen sluiten.

Of je echter uit komt met de afstand tot aan de muur is maar de vraag. Waarom breng je de flexibele leiding niet exact op maat uit de muur (hoogte en hartafstand) en sluit deze dmv een overgangskoppeling aan op de kraan. Dit is mijns inzien simpeler te realiseren.

Soms is het handiger een haaks dubbel verkeerde kraan te nemen, de thermostaatkop zit dan onder de radiator waardoor je er niet tegen aan kunt lopen, uitstekende koppen wil nog wel eens problemen geven, dit terzijde ik ken uw situatie natuurlijk niet precies.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu