Verwijderen knop designradiatorkraan

RobBosma

  • #1
Hallo,

Mijn radiator wordt niet warm, alleen de onderkant van de thermostaatkraan voelt warm aan. Het systeem is ontlucht, en verder zie ik niets bijzonders. Ik heb wel eens de knoppen van gewone thermostaatkrangen verwijderd om het pennetje gangbaar te maken in het kraanhuis. Maar kan dat ook bij dit type kranen en hoe? Het is een Vasco (v/h) Thermic kraan.

vascokraan.JPG
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Staat het voetventiel in het blok wel open?
 

RobBosma

  • #3
Hallo Peter, Ja die staat open. Op de foto de linker inbus. Ik heb de radiator gewisseld omdat de voorgaande binnen de garantieperiode begon te roesten. Ik kon hem via de thermostaatkraan zonder problemen vullen en het water kwam tot aan het ontluchtingsventiel. Dan zou het inderdaad iets met de afvoer van het water kunnen zijn maar hoe check je dat? Anders is er ondertussen toch iets met die thermostaatkraan aan de hand en dan denk ik aan de pin in het kraanhuis. Maar dan zou de knop eraf moeten om dat te checken en bij deze weet ik niet hoe je die er af kijkt.

20211019_134416.jpg 20211019_134346.jpg
 
Laatst bewerkt:

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Knop kun je bij de rode pijl losdraaien.

vascokraan.JPG
 

RobBosma

  • #5
OK bedankt voor de reactie. Inderdaad zit op die ring een inbusboutje aan de onderzijde en die zie je pas als je de kraan opendraait. Ik neem aan dat je deze bedoelt.

Bekijk bijlage 29313
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Klopt zit een klein imbus boutje.
Die losdraaien dan kun je de knop er af halen.
 

RobBosma

  • #7
De website loopt voordurend vast. Ik hoop dde foto nu zichtbaar is.

Radiatorknop.jpg
 

RobBosma

  • #8
OK de radiotorknop er af gehaald en zag het pennetje. Dat beweegt soepel heen en weer. Blijft dus dat de radiator niet warm wordt alleen de kraan zelf en de het deel van de onderste buis van de radiator links van de radiatorkraan. De rest blijft koud. Kan ik nog iets proberen met dat binnenwerk? Die rode ring staan cijfers op N en 1 -7. Heb er aan gedraaid maar dat hielp ook niet. Allemaal vreemd. De vorige radiator met een roesplek deed het prima. Wat ook opviel is dat toen ik het systeem leeg liet lopen dat de vorige radiator helemaal leeg was. Deze moest ik na het vullen nog een keer eraf halen. Na het leeglopen van het systeem bleef er nog ontzettend veel water in achter. Natte voeten toen ik hem van de kraan tilde. Ik heb een angstig vermoeden dat ie verstopt zit.
20211020_205707.jpg
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #9
wat is het merk en type van de radiator? bij sommige radiatoren moet je intern een schotje verwijderen cq openen.
Maar dit staat in de handleiding beschreven!
 

RobBosma

  • #10
Vasco type zana zv1. De vorige kon er zo op en deed het prima. Misschien het hele systeem doorspoelen?
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu