'Designradiator' draad aansluiting afvoer stug

Nestor

  • #1
Een tijd geleden hebben we een zogenaamde designradiator gekocht en deze hangt nu in de badkamer. Linksboven leiding erin met thermostaatknop erop, dat lijkt goed te zijn gegaan.

Naar rechtsonder had ik na wat gebuig de afvoerleiding geplaatst, maar, het schroefdraad van de verwarmingsafvoer werkt niet soepel met mijn 15 mm knelkoppeling die er in moet. Een afsluitdop erin draaien van 15 mm werkt wel goed.

Maar zodra ik dus een knelkoppeling erin draai, dan is het alsof ik het draad van de afvoer kapot draai en/of niet hetzelfde is. Hij blijft ook lekken nadat ik er teflontape omheen heb gedaan.

Mijn vraag: moet ik speciale knelkoppelingen/aansluiting in de afvoer gebruiken om mijn 15 mm buis aan te sluiten? Of heb ik sowieso iets over het hoofd gezien?
 

Tiho

  • #2
Draai je er een koppelstuk in dan? Ik bedoel twee keer 15 mm.

Deze schroefdraad is anders, wat jij moet hebben is een puntstuk.

Aan de ene kant heeft deze 15 mm pijpopname aan de andere kant is dit gasdraad 1/2 duims.

Eigenlijk hoort de aansluitset erbij te zitten, kun je misschien een foto plaatsen?
 

Nestor

  • #3
Dank voor de snelle reactie. Het is een verwarming die ik eind vorig jaar in de aanbieding gekocht heb bij de bouwmarkt. Het enige wat er wel bij zat is ophangbeugels, schroeven en een ontluchter en een afsluitdop. Verder niets.

Ik probeerde nu een 15mm x 15mm knie erin te draaien. Maar puntstuk klinkt - als ik zo rondkijk op internet - een stuk logischer om er eerst in te draaien. Er vanuit gaande dat het dan wel mooi aansluit/past. Ik zie dat er zelfs puntstukknieen bestaan, dus daar maar eens naar kijken.
 

Tiho

  • #4
Gaat goedkomen, succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu