Vreemde schroefdraad in put convector

Klusser XL

  • #1
Goedendag ! In het huis waarin we sinds kort wonen, zijn de leidingen nog niet lang geleden vernieuwd. In de woonkamer zit een lange convector waarvan de aansluiting iets lekte. Nu heb ik het puntstuk er uit en bleek dat het 3/4 " puntstuk slechts 2 gangen er in zat. Nadat ik alles goed schoon gemaakt heb, blijkt het inderdaad nog niet te passen. Het heeft er alle schijn van dat de draad in de hals van de convector geen 3/4" is. Met de schuifmaat meet ik 24,1 mm
Weet iemand of er in de 70-er jaren daarvoor ook een andere draad ( die er veel op lijkt maar het niet is) werd toegepast?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
24.1 inwendig komt overeen met 3/4 buis uitwendig 26.9mm, maar waarschijnlijk is je draad beschadigt of is het puntstuk er scheef in gedraaid, controleer dit eens.
 

Klusser XL

  • #4
Heren, bedankt voor jullie reactie. Het lijkt toch 3/4 gas te zijn. Ik kon geen beschadiging vinden.Bij gebrek aan een 3/4 tap , heb ik in een oud puntstuk groeven gezaagd en aan het begin van de draad de toppen wat af gevijld. Daarmee kwam ik er wel in en kon door voorzichtig 1/4 slag heen en terug steeds verder komen.
Ik denk dat het wel gaat lukken. Nogmaals dank !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu