Vloerverwarming dilemma draadnet laag vs fermacell hoog

Roely!

  • #1
Ik wil graag met een warmtepomp gaan verwarmen en koelen en heb daarom in onze woning de bestaande dekvloer in laten frezen en 16mm vloerverwarmingsbuis laten leggen, dus de vvw buis ligt bovenin de dekvloer.
Voor de uitbouw / keuken hebben we een aannemer gevraagd en die legt ook de vloerverwarming. Het snelste en goedkoopste is om draadmatten te gebruiken, maar dan komt de buis wel laag in de dekvloer van ca 5-6 cm te liggen, dus dat zou trager reageren dan in de rest van de woning.

Onze aannemer had het idee om op de zandcementlaag ook nog voorgefreesde fermacel platen te leggen, zodat de vloerverwarming sneller reageert. Volgens hem zou het dan vanwege de beschikbaarheid wel 12 mm buis worden. De flowcapaciteit daarvan is echter bijna 2x zo laag als bij een 16mm buis, dus ik vind dat niet zo'n fantastisch idee. Droogbouwsystemen zijn geen optie vanwege de prijs.

Moet ik de wens om het systeem snel te laten reageren laten varen en vasthouden aan 16mm? Of zal het wel loslopen met 12 mm?
Of is er een manier waarop je de draadmatten hoog in de dekvloer kan leggen? Dan zou ik het beste van beide kunnen hebben.

Ben benieuwd naar jullie reacties.
 

Auto-Geen

  • #2
Als je dunnere buis gebruikt zullen de groepen korter moeten worden.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Hoe zit het met de isolatie?
Als de uitbouw veel beter geïsoleerd is, dan reageert ie misschien iets trager, maar koelt ook minder snel af, zal de volgende ochtend warmer zijn en mogelijk zelfs sneller weer op temperatuur zijn dan het oude deel.
 

Roely!

  • #4
De uitbouw is goed geisoleerd, dus daar ben ik niet zo bang voor. Maar met 12 mm zal deze wel veel langzamer opwarmen vermoed ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu