Design radiator niet goed aangesloten?

Rezoord

  • #1
Had een vraag over het aansluiten van een design radiator.Heb een radiator met onder en boven een horizontale buis met aan beide zijde aansluitpunten.Hier tussen zitten 2 verticale rijen (achter elkaar) van 10 buizen tussen geplaatst van 175cm lang.Ik heb rechts boven mijn aanvoer en rechtsonder mijn retour zitten maar het duurt uren voor de radiator geheel warm is.Heb ik de radiator niet goed aangesloten?
 

Piet48

  • #2
Heb je de radiator ontlucht ?

Gr. Piet
 

Rezoord

  • #3
Ja,zit niets geen lucht in.
 

StefanD

  • #4
Is het voetventiel open?
Heb je geprobeerd om alle andere radiatoren dicht te draaien, zodat alleen deze radiator nog open staat?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Vermoedelijk verkeerd aangesloten.
Kijk eens op de bijgeleverde beschrijving van de radiator.
Vaak worden 3-5 buizen aan de rechter zijde gebruikt om het water van boven naar beneden te brengen en de 5 linker buizen om het water van beneden naar boven te brengen.
ook zitten er soms nog breek plaatjes in de radiator die je er uit moet stoten om hem voor een bepaalde aansluit manier geschikt te maken.
 

Rezoord

  • #6
Aanvoer zit rechts boven en retour rechts onder en hij word over de hele breedte van boven warm maar duurt uren voor hij onder ook warm word.Mochten er breekplaatjes inzitten hoe breek ik die door,zie aan buiten zijde niets zitten.Stijgbuis kan ik in dit type ook niet plaatsen.Alvast bedankt voor jullie antwoord
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu