Demontage handgreep thermostaatknop Oventrop

TheovH

  • #1
T.b.v. installatie van een slimme thermostaat knop wil ik de handgreep van mijn huidige thermostaatknop Oventrop Uni LH demonteren. Na wat geklooi en zoeken op internet ben ik erachter gekomen dat er een tooltje bestaat om dit gemakkelijk te doen. Is er een handige truc zonder dat ik dit tooltje hoef aan te schaffen? Ik hoor graag jullie tips.
 

TheovH

  • #2
Heb contact gehad met Oventrop. Er is geen andere manier dan het tooltje te gebruiken. Anders beschadigd de thermostaat (bij gebruik van geweld). Ze sturen het nu kosteloos op. :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
En zo hoort het, dat noemen ze service, een onbekend begrip bij veel grote bedrijven.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Waarom wil je de handgreep demonteren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
T.b.v. installatie van een slimme thermostaat knop wil ik de handgreep van mijn huidige thermostaatknop Oventrop Uni LH demonteren.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #6
Dat heb ik ook gelezen inderdaad. Maar om de knop van de kraan af te halen heb je dat sleuteltje niet nodig. Enkel om de hele knop te demonteren om bijvoorbeeld de maximale instelling te wijzigen.

En met een willekeurig pennetje kun je de knop ook openmaken.
Tooltje is overigens wel handig voor inregelen!
 

TheovH

  • #7
Ingmar89 je hebt gelijk. Had niet helemaal goed gekeken. Dat sleuteltje is idd voor het demonteren v.d. kop t.b.v. het inregelen van de thermostaat. Om de volledige thermostaatknop te verwijderen moet de moer worden losgedraaid. Zie afbeelding.
En je zou i.p.v. dit tooltje ook de achterkant van een boortje kunnen pakken die dun genoeg is om in het gaatje te vallen. Voor geïnteresseerden: het pinnetje v.d. tool heeft een diameter van 5,5mm.


En wat betreft demontage hier een filmpje. Niet helemaal hetzelfde maar het idee van wat je moet doen wel.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
12
12
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu