Dekvloer met vloerverwarming op geisoleerde betonvloer

Flipje81

 • #1
In mijn huis heb ik een betonvloer op zand gestort. Deze vloer is 15cm dik. Eronder ligt 10cm PIR.(pir ligt direct op zandbed met plasticfolie ertussen).

Een klein deel van de beton is 25 cm dik (30 bij 200cm). Hier ligt geen pir; wel plastic folie. Hierop staat een houtskelet wand.

In de twee ontstane ruimtes (keuken (4mx2m en kleine klusruimte 4mx4m) ga ik een dekvloer smeren. Deze kan maximaal 8/9 cm dik worden. Ook liggen met name in de keuken aan de kanten de verwarmingsleidingen en elektraleidingen. waterleidingen liggen overigens onder de beton dus geen zorgen mbt leginellla.

Ik wil vloervwerwarming plaatsen.

De vraag is isolatie tussen dekvloer en ondervloer (dus zwevende dekvloer) gunstig/nodig of is dit niet nodig?

Ik hoor hier verschillende verhalen over.

Argumenten die ik hoor voor isolatie:
-Snellere opwarming dekvloer
-Minder verlies op het ongeisoleerde gedeelte.

Argumenten tegen isolatie:
-Door het verwarmen van de hele betonvloer een zeer constante temperatuur en mogelijk hoger rendement omdat de vloerverwarming met een lagere temperatuur gestookt kan worden?
-Goedkoper
-Sterkere vloer omdat de dekvloer direct door de beton gedragen wordt (Eén geheel)
-Ongeisoleerde gedeelte wordt met wordt voor meer dan de helft bedekt door de wand. Slangen komen uit de wand. Het ongeisoleerde gedeelte heeft dus geen vloerwerwarming erop liggen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Is de betonvloer gestort met randisolatie eromheen zoja kunt u de vvw direct erop knopen en dan er een dekvloer overheen doen dit word dan wel een erg traag systeem door de grote massa is de betonvloer niet met randisolatie uitgevoerd moet u een zwevende dekvloer aanbrengen en voorzien van randisolatie ivm uitzetten van de vloer
   

  Flipje81

  • #3
  O Bedankt voor je antwoord. De betonvloer is met randisolatie gestort (1 cm eps).

  Op aanraden van leverancier van de vloerverwarmingsbuis en enkele anderen heb ik 4mm reflecterende folie gelegd (folie met schuimrug).

  Dit zodat de meeste hitte de smeer vloer ingaat zodat deze hopelijk wat sneller opwarmt.
   

  Marcn88

  • #4
  Dat kan cker maar leg de afwerkvloer ook weer met randisolatie
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu