Radiatorleiding in dekvloer met vloerverwarming

Omlbg

 • #1
Ik wil graag vloerverwarming leggen in mijn huis. De vloerverwarming wordt als hoofdverwarming (10 cm van elkaar) aangelegd. Omdat ik een huis heb dat minder goed geïsoleerd is, moet ik ook een radiator plaatsen.

Na het leggen van alle leidingen zal er 6cm betondekvloer worden gestort, waar tegels (60x60) op komen.

Concreet gezien loop ik tegen de volgende vragen aan:

1. Moet ik geïsoleerde verwarmingsbuis voor de radiatoren gebruiken? Ik vermoed van wel, nu die buizen veel warmer zullen worden dan de vloerverwarming. Kan iemand dat bevestigen? Kom ik dan niet in de problemen met de dekvloer (ik heb hier geïsoleerde buis liggen van 35 mm dik, de dekvloer wordt dan 25 mm op die plekken, wellicht nog iets minder omdat het geheel op draadnetten ligt).

2. Mag ik de geïsoleerde buis op minder dan 10 cm van de vloerverwarmingsbuis leggen? Zo nee, dan zal daar waarschijnlijk een koud stuk vloer ontstaan?

3. Mijn vloeropbouw is als volgt van beneden naar boven: zand, 10 cm isolatie, 10 cm beton, [evt. isolatiefolie], dekvloer, tegels. Moet ik de isolatiefolie plaatsen onder de draadnetten? Dit lijkt mij nogal overbodig of niet?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Leg een geisoleerde cv slang op het betonijzer en stort die mee in de vloer, op de vloer isolatie en dan je vv met daarover de dekvloer.
   

  Omlbg

  • #3
  Dat kan helaas niet meer: de onderliggende vloer is al gestort...
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu