Defecte driepuntsluiting openen

Ionize

  • #1
De driepuntssluiting van mijn voordeur wil niet meer open. Het probleem lijkt niet in de cylinder te zitten, deze kan ik nog gewoon draaien. Alle schoten bewegen mee, maar beginnen te laat met terugtrekken, pas na driekwart sleuteldraai. Hierdoor blijft er een deel van de schoten in het kozijn steken als ik de sleutel niet verder kan draaien.

De deur klemt niet, de schoten kunnen vrij bewegen. Helaas kan ik de deur niet via de scharnierzijde openen, daar zit het scharnier zelf voor in de weg.

Ik denk dat de enige mogelijkheid is om de schoten door te zagen/slijpen. Maar wat is de beste manier om dit te doen zonder de deur en het kozijn te beschadigen?
 

Honingimker

  • #2
Als je wil gaan doorzagen zou ik een multitool met dunne metaalzaag proberen. Ik heb ooit iets dergelijks aan de hand gehad: Sleutel meermaals met kruipolie ingesmeerd, driepuntssluitingen met wd 40, n 'trapje' tegen de deur, en net met wat meer feeling en eventueel kracht je sleutel ineens ondraaien....soms is de sleutel iets waaraan je kan voelen of hij lekker loopt....draai vlot, tot je waarstand voelt heen en weer..je hoort verschil in aangrijpen....ga hiermee door, olie wat bij en kijk naar een punt waarop hij lekker klinkt en je durft door te draaien(zorg altijd voor extra sleutels)....wil dat allemaal niet, is door zagen een laatste optie...Succes ermee
 

Ionize

  • #3
Met de cylinder was niks mis, deze draait heel soepel. Er is echt iets in het slot defect.

Inmiddels is het me gelukt. Een metaalblad op de multitool ging aardig door de middenschoot heen, maar de twee klauwen waren keihard. Een dunne 1mm metaalschijf op de haakse slijp bood uitkomst.

Inmiddels slot verwijderd en een nieuwe besteld. Vannacht maar even een balk achter de deur. Schade aan kozijn valt gelukkig mee, je raakt die onherroepelijk toch tijdens het slijpen. Schuren en plamuren maar 😁
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7
7
6
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu