Deelvervanging kozijn met houtrot

neut

  • #1
Hi,

Helaas heb ik flinke houtrot in de onderkant van mijn keukenraam kozijn. Ik wil graag zelf deze klus wel aanpakken om vooral van te leren (in het ergste geval bel ik alsnog een professional)

ik begrijp alleen de constructie (opbouw) niet helemaal. In bijgevoegde foto’s: is het “kozijn” 1 deel hout wat geheel van binnen naar buiten doorloopt (dus zowel witte gedeelte binnen en het afgekrabde gedeelte buiten)?

Mijn plan is om de gehele onderkant plus een deel van de zijkanten uit te zagen, en een nieuw stuk in te zetten, en de rest met renovaid oid opvullen. Echter als ik zoek op kozijn profielen, dan lijkt dit maar een deel van het kozijn te zijn (het buiten gedeelte);

Het is me dus niet helemaal duidelijk welke delen allemaal vervangen moeten worden.

Heeft iemand misschien wat ervarings fotos of schematische plaatjes van wat ik ongeveer kan verwachten? Dan durf ik met meer vertrouwen de hele boel open te breken :)

08D7A9AD-A489-467F-A69C-B1DA451D7C85.jpeg
D4E386F5-1F95-4C39-8054-BACE663C134F.jpeg
 

Willem52

  • #2
Als je de onderdorpel wilt vervangen en een deel van de stijlen moet je ook het glas verwijderen en later terug plaatsen. Hieronder zie je het principe van een onderdorpel met vast glas.
Kozijn.JPG
 

neut

  • #3
Ah! Dat plaatje ziet er logischer uit; hier bestaat de onderkant dus uit twee delen. Het enige wat ik kon vinden was een “C profiel”, maar dat is maar 1 deel en lijkt niet op hoe mijn situatie er uit ziet.

Wat is de naam van het type profiel zoals in het plaatje wat je laat zien?
Thanks!
 

Pvr

  • #4
Hier kun je geen standaard profiel voor gebruiken maar dorpel met verlengde neus die gelijk dienst doet als waterslag en moet je zelf namaken uit vol hout dark red merantie of mahonie sapelie.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu