De noodzaak van een dekvloer?

Tjeemig

  • #1
Hallo allemaal, ik vraag me het volgende af.

In verband met het plaatsen van een schuimbeton vloer (in de kruipruimte) van 30 cm dik met wapening onderin en bovenin om de leidingen te fixeren en evt. grote scheuren tegen te gaan vraag ik me het volgende af,
De druksterkte van schuimbeton is toch nog erg hoog. Als ik daar nu natuurstenen (hardsteen) tegels van 1 m x 1 m bij 3 cm dik op wil hebben moet ik dan überhaupt een zandcement dekvloer maken? Kunnen die tegels niet meteen met flexibele tegellijm op dat schuimbeton?

Ik vraag me dit af omdat ik een reclameafbeelding heb gezien van (ik geloof electro) vloerverwarming waar als ik me het goed herinner na het plaatsen van isolerende foamplaten met daarop het verwarmingsnet direct werdt getegeld.
En een zekere gasbeton-fabrikant maakt gewapende vloerplaten van dat materiaal.

Alvast bedankt voor antwoorden en meningen.
Bradford
 

Pepjo

  • #2
Als je geen afwerkvloer plaatst moet je schuimbeton strak waterpas liggen. Normaal doe je dat met de afwerkvloer. Constructietechnisch zie ik niet zoveel problemen.

Tegels van 1 bij 1 meter ? Lijkt me een crime om die te leggen.... :-|
En waarom leg je die in de kruipruimte ? :mrgreen: ( dit staat in je bericht)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Je kan direct op beton tegelen maar met een afwerkvloer zijn andere zaken wel een stuk simpeler.

Bijv.. vloerverwarming deze moet niet te diep onder de plavuizen het is dus makkelijker deze in een smeervloer te smeren van 3 cm dan om ze op de juiste hoogte te houden tijdens storten.
 

Petertje

  • #4
Wat mij ten eerste opvalt is dat je met bewapening werkt in een schuimbetonvloer, dit is helemaal niet nodig. Het komt de kwaliteit van het beton volgens mij helemaal niet ten goede (de bewapening roest volgens mij in het beton).

Daarnaast zou ik gewoon een afwerkvloer over het schuimbeton aan (laten) brengen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu