Loslatend 'velletje' van gietvloer: toplaag of residu schoonmaakmiddel?

LWM

  • #1
Onze badkamervloer bestaat uit tegeltjes (10 x 10cm) waar de vorige eigenaar een dun kunststof laagje over heeft aangebracht. Kleur gevlokt wit (havermout) dus zeer besmettelijk. De tegelvoegen zijn voelbaar en daarin hecht zwarte aanslag die met gewone schoonmaakmiddelen niet is weg te krijgen (de aanslag ontstaat ondanks permanente ventilatie, frequent schoonmaken, geen schoenen aan, etc). Bij hard boenen/schrobben komt nu een flinterdun transparant velletje van de vloer los. Als ik zo’n velletje tussen natte vingers wrijf lost het niet op. Voordat ik verder boen is mijn vraag: heeft een kunststof gietvloer een toplaagje/coating die nu loskomt, of is dit het residu van verschillende schoonmaakmiddelen die wellicht de afgelopen 30 jaar zijn gebruikt? In geval van het laatste: waarmee verwijder ik dat zonder de gietvloer aan te tasten?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
fototje misschien?
 

LWM

  • #3
Plaatje van de gietvloer, maar is in werkelijkheid veel lichter (kleur havermout). Die zwarte voegen zijn de aanslag die niet is weg te poetsen. En een plaatje van zo'n dunne schilfer die je als plakband kunt lostrekken .

vloer.JPG vloer2.JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Als je de samenstelling van de gietvloer én van de toplaag niet kent is daar niets zinnigs over te zeggen. Chemische bestendigheid is een complex iets.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
9
2
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu