Dakplaat binnenzijde herstellen

Rohen

  • #1
Onlang hebben we een andere woning gekocht. In de slaapkamer is er door de vorige bewoners een kledingkast gemaakt onder het schuine dak.
Omdat deze voor ons te veel ruimte inneemt hebben we deze kledingkast verwijderd.

Aan de achterzijde in de kast zaten een aantal stukken hout tbv tussenwandjes verlijmt op de unidek dakplaten.
We hebben geprobeerd deze zorgvuldig te verwijderen, echter kwam er toch een breekijzer aan te pas en is het niet gelukt de dakplaten heel te houden.

Hoe krijgen we de dakplaten weer netjes? Op meerdere platen zitten gaten en krassen.
Kunnen we er bijvoorbeeld gipsplaten tegenaan schroeven? Of geeft de dakplaat niet genoeg body omdat je direct in het EPS terecht komt?

dakplaat.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mijn voorstel zou zijn Hout Reparatie met twee componenten. Vult goed en is zeer goed te schuren. Misschien zou je het in meerdere keren moeten vullen omdat het bij dik vullen de neiging heeft om uit te zakken.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Houtreparatie kan om het enigszins netjes te maken maar voegt niets toe als je later toch het dak gaat afwerken. De platen die aan beide zijden op het sandwichpaneel zitten versterken het geheel enigszins houtvuller doet dat niet. Ik zou er een stukje plaatwerk overheen verlijmen met high tack kit en dan het hele dak netjes afwerken. Let er als je dat gaat doen op dat de panelen meestal geen rechte basis zijn om op te werken, maar bijv wat doorhangen. Beter eerst een regelwerk er overheen aanbrengen waar je in kunt schroeven en om het uit te vlakken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het zou me niet verbazen dat die houtvuller sterker is als hardboard.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Mij is altijd geleerd dat de 2 verlijmde platen hdf sterkte toevoegen aan het sandwichpaneel als geheel. Door het gat alleen op te vullen breng je dat niet terug.
 

Rohen

  • #6
Dank voor de reacties! Aangezien er veel beschadigingen zijn, vraag ik mij af of ik alles netjes met houtreparatie dicht en strak kan krijgen. Met een regelwerk met platen ben ik van alle plekjes af, dus ik denk dat dit 'm gaat worden.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #7
Je kunt dan meteen bekijken of je nog wat extra isolatie wil aanbrengen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu