Dakpakket opbouw

H0318

  • #1
Goedemorgen,

Bij onze nieuwe woning bestaat het dakpakket nu uit het volgende:
- pannen
- panlatten
- tengels
- houten dakbeschot
- gordingen

Nu willen wij tussen de gordingen gaan isoleren. Ik ga de volledige dikte isoleren, dan een dampremmende folie aan de binnenkant en rachelwerk met gips ervoor langs.

Nu was mijn vraag:
Is het slim op aan de buitenkant onder de tengels op het houten dakbeschot een dampdoorlatende folie aan te brengen? Of is dit niet nodig?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dat is idd slim (en zou voor mij een must zijn): het voorkomt dat bij storm en sneeuw er regen of dooiwater door het dakbeschot lekt en zich op kan hopen in je isolatie.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je alles al van je dak af hebt (of gaat halen), dan kun je beter van buitenaf isoleren. Enige obstakel is dan natuurlijk eventuele buren. En anders inderdaad wat Walker al zei.
 

H0318

  • #4
Van buitenaf isoleren met dakplaten is idd handiger, maar de buren zijn daar niet echt voor, en dan krijg je een sprong in het dakvlak + dat we alle gootoverstekken ed ook moeten aanpassen.

Er komt op de achterkant een dakkapel en aan de voorkant een trio-dakraam, dus dacht ik dan kunnen we de aannemer die de dakkapel en het dakraam plaatsen ook wel vragen om de folie aan te brengen met nieuwe tengels/panlatten omdat er toch al veel pannen van het dak af zijn.

Het na-isoleren ga ik zelf doen, durf zelf alleen het dak niet op ivm hoogtevrees, dus de evt. folie aan de buitenkant moeten we laten doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu