Dakisolatie schuin dak met glaswol

Theunheebink

 • #1
Ik wil mijn dak gaan isoleren met glaswol dat aan de binnenkant bekleed is met alufolie.
Ik heb een pannendak en dakbeschot van asbestplaten (5mm dik) de dakbalken lopen verticaal omhoog met afstand 60 cm van elkaar.
De isolatie past hier mooi tussen, daarna afwerken met gipsplaten.
Het dak is nu vrij tochtig omdag het dakbeschot kiert.
Is de alufolie van de glaswol nu wel of niet geschikt als dampremmer.

Kan ik problemen met vocht verwachten omdat ik geen aparte folielaag ga aanbrengen. Er is tenslotte genoeg luchtcirculatie onder het dakbeschot dus vocht die in de glaswol komt kan er ook weer uit dacht ik.
Wat ik weet van dakfolie is dat deze primair bedoelt is om de lucht stil te zetten zodat je isolatiewaarde hoger wordt.
Bijkomend probleem is echter dan ook dat je vocht niet meer weg kan. Dus de dakfolie veroorzaakt volgens mij juist die vochtproblemen vandaar dat je die zo zorgvuldig moet aanbrengen.

Klopt deze gedachte of weet iemand het echte antwoord over dampremmende folie.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  U heeft een sporendak. U woont in Vlaanderen denk ik?

  Met de folie zit het zo: dampremmende (= dicht) folie aan de binnenzijde tenzij de alu-folie-laag al dampdicht is (denk ik van wel, maar controleer u dat terdege bij de leverancier). Dampdoorlatende folie aan de dakpanzijde: om lekwater tegen te houden maar waterdamp uit de isolatie weer door te laten.
   

  Willem.S

  Specialist Hout/Bouw
  • #3
  Ik hoop dat het lukt: een damp-open folie aan de buitenzijde van de isolatie .
  Op dit moment (lijkt mij) kiert het zoveel dat een mineralewol(glaswol) minder isoleert door de "wind" door de kieren. Een folie houdt die wind tegen.
  Zie het als een lekkere dikke (Ierse?) trui. Lekker warm, totdat er een koude wind op waait. De warme trui blijkt opeens een stuk minder warm te zijn.....

  w
   

  Fiesiekus

  • #4
  De bedoeling van die damp-open folie is ook om de wind tegen te houden. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat het zo hard tocht dat de isolatie daardoor "doordrongen" wordt, en slechter werkt. Maar de fabrikant stelt dat dat wel 't geval kan zijn
   

  Theunheebink

  • #5
  Bedankt voor de reacties ten eertse,
  Als ik het goed begrijp kan het dus geen kwaad om alleen glaswol met alu achterkant te gebruiken als ik maar zorg dat er geen lekwater inkomt. En condenswater kan gewoon weg omdat de zaak een beetje ademt vanwege het pannendak.
   

  Fiesiekus

  • #6
  Het allerbelangrijkste is de dampdichte laag aan de gipsplaatkant (tussen gipsplaat en isolatie). Als alu-folie die eigenschap heeft is het oke. Verder heeft u als dakbeschot asbest-platen. Dat kan al niet rotten en zal ook weinig lekwater doorlaten denk ik (heeft u wel eens lekkage??).
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu