Dakisolatie probleem

Red-power

  • #1
Ik wil een schuin dak gaan isoleren met 15 cm dik glaswol met dampdichte laag met spijkerflens, nu zijn deze rollen 60 cm breed maar meet ik tussen de gordingen 61 cm. Is dit een probleem of moet ik toch op zoek naar een andere oplossing? Ik hoor het graag.
 

Big_Philly

  • #2
Als je spleten overhoudt tussen je isolatiedekens en je gordingen krijg je koudebruggen; dat heeft een negatief effect op je isolatiewaarde. Volgens mij veroorzaakt een koudebrug ook snel condensatie aan de binnenzijde; dat moet je doorgaans ook niet willen.

Misschien is het in jouw geval makkelijker om met lange PIR platen te werken. Die zaag of snij je dan op maat, en sluit je rondom op met PUR schuim.
Ik ben ook met isolatiewol (steenwol in mijn geval) in de weer geweest; als ik het opnieuw zou doen zou ik ofwel de binnenkant van het dak vol laten spuiten met PUR schuim, ofwel voor PIR platen gaan.

Hoe zit de rest van je dak in elkaar?
 

Red-power

  • #3
Mijn dak is opgebouwd met sporen van 20 cm hoog, 60-61 cm uit elkaar, van buiten af: Dakpannen, dampdoorlatende folie, dan wil ik isolatie gaan plaatsen en indien nodig dan dampremmende folie en afwerken met gipsplaten.
 

Big_Philly

  • #4
Naden in je isolatielaag moet je gewoon niet willen. Je kunt kijken of je aan een stukje isolatiedeken kan komen zodat je even kunt passen. Mocht dat niet lukken, dan zou ik voor PIR plaat gaan. Die zaag je exact op maat en PUR je rondom dicht; normaliter heb je dan geen extra dampscherm meer nodig (pin me daar niet op vast!), maar voor de zekerheid kun je een dampdichte folie daar nog overheen plaatsen.
Zit er overigens geen dakbeschot (houten platen) oid tussen je sporen en je dakpannen? M.a.w., kun je van binnenuit gewoon rechtstreeks tegen de pannen aan kijken?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu