Problemen/uitdaging dakisolatie. En nu??

Dtenniglo

  • #1
Klussers,

vorig jaar een huis gekocht uit 1972 waarvan we de zolder gaan isoleren.
Vd week wol gekocht met aluminium van knauf.

Nu wou ik vandaag voorbereiden en dacht laat ik toch eens een dakpan weghalen. Volgens buurman zou er niets bijzonders aan de koude zijde van het dak zitten, maar toch.... Zwart papier(bitumen??) wat ik onder de kraan gehouden heb en waar het water als druppels op blijft staan.

Na de nodige frustraties nu de pc gepakt om jullie advies te vragen.

Het huis is al 40 jaar oud dus hoe goed het bitumen papier overal is weet ik niet.

Maar kan ik dit probleem oplossen door voor het isoleren gaten door het dakbeschot en papier te boren zodat het kan ventileren?? 20mm speedboor aan beide zeiden van de gordingen.

Dan isoleren en alles goed luchtdicht afplakken?

Hopelijk hebben jullie een oplossing en kan ik mijn dak en klusweekend redden :)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat er water op blijft staan is nou juist de bedoeling dit materiaal moet vocht doorlaten en het water tegenouden. Belangrijk is te weten hoeveel vocht dit materiaal kan doorlaten, de zogenaamde Mu waarde helaas is ik weet die niet.
Je zal best wel gelezen hebben dat het aanbrengen van een dampremmende laag heel belangrijk is. Zeker in jouw geval. Is de capaciteit, het doorlaten van vocht, van het bitumenpapier te laag er meer vocht in de constructie blijft hangen. Het voch gaat condenseren je glaswol wordt nat isoleert minder enz. enz.
Gaten moet je beslist niet maken zeker niet in het asfaltpapier. Het papier zorgt ervoor, mocht er water voorbij je pannen zijn gekomen het niet in de planken en het isolatie materiaal kan lopen.
Let op. De damprem maakt het dak waterdicht lekkage zal daarom te laat en misschien wel te laat worden ontdekt.
Ik neem aan dat je die isolatie gewoon kan aanbrengen en er voor moet zorgen dat je die damprem meer dan goed aanbrengt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu