Dakfolie tot de helft?

TeunVR

  • #1
Ik ga binnenkort mijn dakraam vervangen (maatje C02) en heb net om te kijken hoe het allemaal zat wat dakpannen weggehaald.
Nou valt mij op dat er een oranje dakfolie gebruikt is maar niet over het hele dak. Ongeveer tot aan de helft van het dakraam, rechts zit er volgens mij niks meer tot aan de nok.
Is dit gebruikelijk? Ik vraag dit omdat ik in het verleden bij dit dak al vaker lekkage gehad heb. Deels ook omdat het dakraam er bijzonder amateuristisch ingeknutseld is (dakpannen komen niet helemaal lekker uit), maar ook verder van het dakraam af.

Ik zou over het hele dak folie verwachten toch?
Huis is uit 1998, dakhelling is 22.5gr.

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waar de folie op het dak eindigt zit onder het dak een andere ruimte. Normaal legt men deze folie van de nok tot in de goot.
De folie beschermd je het dakbeschot of je isolatie tegen vocht, stuifsneeuw en eventuele lekkage van je pannen.
 

TeunVR

  • #3
Raar, ik had inderdaad verwacht dat er gewoon folie van nok tot goot zou zitten, maar alleen de onderste helft lijkt me vrij nutteloos.
Het dak is ook maar 22,5graden dus heb ik vooral met sneeuw nogal snel lekkage.
Tsja, om nou hele dak open te gaan halen...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je hebt betonnen sneldekkers die zullen echt niet gauw lekken. Als er iets in het dak is geplaatst en met de maat van de pannen is geen rekening gehouden zal je snel lekkage hebben.
De maat van een dakraam of iets derglijks stel je af op de maat van de pannen, zodoende kan je de pannen het beste rondom laten aansluiten op het dakraam. Toch.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu