Dakisolatie achter knieschot tot aan de zoldervloer..?

Dean Perry

 • #1
Geacht forum,

Hierbij een vraag aan jullie. Onlangs hebben wij onze zolder laten isoleren. De aannemer heeft hierbij Knauff 1200 isolatiewol (bruin ecose) met dampwerende folie en daarover gipsplaten afgewerkt. Nu zag ik bij oplevering dat er een strook van 10 centimeter hoog / 10 centimeter diep en over de gehele breedte van de zolder (7 meter) niet met gipsplaat was afgewerkt maar het isolatiewol zichtbaar was. Dit was volgens de aannemer om het te laten ventileren. Is het niet zo dat ook deze strook gewoon afgewerkt dient te worden met gipsplaat tot aan de grond. Ik hoor graag jullie advies.
Wellicht nog ter aanvulling. In de offerte was afgesproken om Knauff 1600 isolatiewol te gebruiken om het dak te isoleren. Bij de werkzaamheden trof ik echter de 1200 dikte aan en deze is ook voor de hele zolder gebruikt. Wat scheelt deze 4 cm op jaarbasis aan besparing op de stookkosten omgerekend naar m2? Zolder is 7 br en 12 lang.
Alvast bedankt voor jullie reacties.

IMG_6634 (1).jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Robert0v

  • #2
  Wat zit er achter die strook kale glaswol? Als het hetzelfde is als de rest van het dak, zou ook hier gewoon dampremmer over aangebracht moeten zijn, anders krijg je vochtproblemen.
   
  • Like
  Waarderingen: Edwinnn

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #3
  Dunner isolatiemateriaal heeft een lagere isolatiewaarde en bespaart jou dus minder op de energierekening.

  Het was voor de aannemer wel een besparing in zijn portemonnee :wink:
   

  Robert0v

  • #4
  Het verschil is tussen 120 en 160 mm dikte is inderdaad aanzienlijk. 120 mm voldoet volgens mij niet eens aan de minimale waarden van vandaag de dag. Als dit zonder overleg zo geplaatst is, zou ik zeker niet akkoord gaan. Is de factuur ook aangepast aan de goedkopere variant?
   

  Edwinnn

  • #5
  Dat ventilatie argument is nieuw voor mij. Je vraagt je af waarom je dan überhaupt nog een dampscherm zou plaatsen... ik zie geen gipsplaten?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu